MApN avertizează: Imaginile cu tehnica îndreptându-se spre graniţa cu Moldova sunt fake news

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) avertizează asupra unui fake news, conform căruia sistemele antirachetă româneşti se îndreaptă spre graniţa cu Republica Moldova.

985 afișări
Imaginea articolului MApN avertizează: Imaginile cu tehnica îndreptându-se spre graniţa cu Moldova sunt fake news

Potrivit reprezentanţilor MApN, imaginile prezentate sunt de la repetiţiile de Ziua Naţională de anul trecut.

„Sisteme de apărare antiaeriană româneşti prezente în anul 2022 la repetiţiile pentru Ceremonia militară de Ziua Naţională a României, prezentate în mod fals ca îndreptându-se în prezent către graniţa cu Republica Moldova”, a transmis MApN.

Reprezentanţii ministerului susţin că populaţia poate verifica veridicitatea unor informaţii de acest gen, „cu caracter senzaţionalist şi cu tentă panicardă”, consultând sursele oficiale.

Potrivit presei ucrainene, a fost semnalată activitate militar în România, crezând că filmarea ce prezenta o coloană compusă dintr-un   lansator HIMARS MLRS şi cinci sisteme de tunuri antiaeriene Gepard fabricate în Germania, era recentă.

Şi presa rusă a exagerat, susţinând că vehiculele blindate erau transportate către graniţa cu Republica Moldova, la o lună după ce preşedintele Maia Sandu a solictat sisteme de apărare din cauza ameninţărilor şi acţiunilor destabilizatoare ale Federaţiei Ruse. 

Filmarea următoare nu prezintă o coloană de vehicule blindate transportate spre Moldova, ci repetiţii pentru o ceremonie militară de Ziua Naţională a României. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici