Video Relaţia Gabrielei Firea cu Liviu Dragnea s-a tensionat, după ce primarul Capitalei a cerut în PSD demisia ministrului de Interne. Cum justifică atitudinea împotriva lui Carmen Dan

Primarul Gabriela Firea spune că a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, după semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Creţu.

3957 afișări

"Trebuie să vă explic contextul. Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu Corina Creţu, comisar european, care mi-a relatat o discuţie cu domnul Juncker şi colegii săi, faptul că aceştia şi-au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia politică din România şi situaţia din 10 august, faptul că nu e apreciat de alte state europene, apreciind că intervenţia jandarmilor a fost corecta paână la un punct în are avea loc apărarea clădirii Guvernului. Nu au fost de acord ca manifestanţii care nu au fost violenţi au suportat gaze lacrimogene şi erau de ajuns alte măsuri mai blânde. Practic extragerea celor care aruncau în jandarmi", a spus Gabriela Firea.

Aceasta spune că a avut aprobarea Corinei Creţu să discute în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de la Neptun.

"În 18 septembrie, în discursul său, Juncker este posibil să facă referiri la situaţia referiri la situatia din România şi la protestele din 10 august şi să nu fie o situaţie confortabilă. Nu e uşor să vezi cum se transmite pe plan extern o percepţie negativă. Am exprimat aceste îngrijorări, ca primar general am subliniat că ce s-a întamplat în 10 august a fost şi o vinovăţie a persoanei care coordonează Ministerul de Interne şi care a încercat să paseze răspunderea către prefectul Capitalei. Ca presa să speculeze ca e apropiat al primarului ca a lucrat cu mine ca si consilier", a mai spus Firea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă, că nu ştie dacă Liviu Dragnea se află în spatele acţiunilor legate atacul ministrului de Interne la adresa prefectului, dar a lăsat să se înţeleagă că nu e străin de asta, spunând că ministrul s-a consultat în trecut de multe ori cu Dragnea.

"Nu pot face această afirmaţie (n.r.: că în spatele acuzaţiilor ar fi Liviu Dragnea), dar pot spune că ştiu din ce am observat, din şedinţele anterioare, că doamna Dan se consultă cu domnul preşedinte şi domnul preşedinte este cel care propus-o pe doamna Carmen Dan", a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a mai precizat că: "Am spus ca suntem într-un impas, pe 18 septembrie se anunţă că Bulgaria are avantaje din partea Bruxellles, iar noi avem MCV în continuare".

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a catalogat sâmbătă relaţia cu preşedintele PSD Liviu Dragnea ca fiind una tensionată, nominalizând modul în care a susţinut-o Dragnea pe Carmen Dan în şedinţa de partid de la Neptun. 

"Îmi pare rău să o spun, dar este tensionată (n.r.: relaţia cu Liviu Dragnea)", a spus Gabriela Firea, după şedinţa PSD de la Neptun.

Întrebată dacă se poate rezolva problema a răspuns: "Nu ştiu, depinde mult şi de dumnealui, eu am fost întotdeauna un om al dialogului, dar la cum s-au pus astăzi lucrurile în discuţie şi la cum a fost regia cu doamna Dan, care a scos din dosar xeroxuri cu sms-uri şi whatsapp-uri, cu convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat ... adică totul a fost atât de bine pus la punct şi regizat încât cum nu vrea să renunţe la domnia sa acum e clar că e o breşă".

Chestionată cu privire la atitudinea celorlalţi colegi din şedinţa PSD, care nu au susţinut-o, Firea a declarat că aceştia se pliază pe comportamentul şefului PSD.

"Sincer, pentru că se uită la domnul preşedinte şi în funcţie de expresia sa. Nu ştiu. Trebuie să îi întrebaţi de ce nu m-au susţinut. Nu vreau să am o relaţie negativă cu ei", a afirmat primarul general.

Pe de altă parte, Firea anunţă că Liviu Dragnea a vorbit despre Tăriceanu ca şi candidat comun PSD-ALDE la preşedinţie

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat că preşedintele PSD Liviu Dranea a anunţat în şedinţa CEx că nu va candida la prezidenţiale şi a spus că există posibilitatea candidatului comun, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE, dar puţini au aplaudat în şedinţă.

Firea, despre înregistrarea video cu prefectul Speranţa Cliseru: Scena a fost organizată de ministru

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă, la Neptun, că înregistrarea cu prefectul Capitalei, care era întrebată dacă mint Carmen Dan şi Liviu Dragnea, a fost o scenă organizată de ministrul de Interne, pentru ca la final să i se reproşeze chiar ei în şedinţa 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici