Video Senatorul Andrei Volosevici şi-a studiat dosarul la DNA Ploieşti - VIDEO

Senatorul PNL Andrei Volosevici s-a aflat, joi, la DNA Ploieşti, pentru a-şi studia dosarul în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, el declarând la ieşire că a cerut o copie a dosarului şi îşi pregăteşte apărarea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

464 afișări

Volosevici a afirmat că la DNA Ploieşti a fost vorba despre o "simplă chestiune de procedură", respectiv şi-a studiat dosarul şi a cerut o copie a acestuia.

Întrebat de ziarişti dacă este de părere că în dosar există probe împotriva lui, senatorul a răspuns: "Categoric nu voi face justiţie la nivel de presă. (...) Am studiat dosarul, am solicitat o copie şi ne pregătim apărarea".

Întrebat, de asemenea, despre acuzaţiile care i se aduc, liberalul a refuzat să le comenteze, spunând că nu a fost audiat şi că deocamdată procurorii nu i-au spus nimic despre un eventual aviz de reţinere.

De asemenea, ziariştii l-au întrebat pe Andrei Volosevici dacă va mai candida la Primăria Ploieşti, însă acesta a refuzat răspunsul.

Senatorul PNL Andrei Volosevici este urmărit penal pentru luare de mită şi abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul, într-un dosar privind finanţarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti.

Andrei Volosevici, la data faptelor primar al municipiului Ploieşti, este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că " a iniţiat proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploieşti cu SC FC Petrolul SA în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni, servicii şi proiecte de interes public local - având ca obiectiv principal funcţionarea echipei de fotbal FC Petrolul. În acelaşi scop, a semnat un contract de asociere între municipiul Ploieşti şi S.C. FC PETROLUL SA Ploieşti, contract încheiat prin nerespectarea dispoziţiilor Legii administraţiei publice locale - în condiţiile în care o instituţie publică nu poate finanţa o activitate lucrativă desfăşurată de un agent economic cu capital privat", potrivit unui comunicat emis de DNA.

În acest fel, el a determinat prejudicierea bugetului local cu suma totală de 32.577.437 lei.

"În calitate de primar al municipiului Ploieşti, în anul 2012, suspectul Volosevici Andrei Liviu a pretins unui om de afaceri (denunţător) suma de 80.000 lei pe care a primit-o în trei tranşe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obţinerea unui nou mandat), pentru ca, în schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes să câştige un contract pentru executarea unei parcări supraterane în municipiul Ploieşti, finanţat de primărie. Ulterior, denunţătorul urma să obţină lucrări în subantrepriză la obiectivul respectiv", se arăta în comunicatul emis de DNA.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga declara, marţi, că senatorul PNL Andrei Volosevici îndeplineşte criteriile de integritate, susţinând, în mod eronat, că acesta nu este acuzat pentru dare sau luare de mită. "Domnul Voloşevici, în acest moment, îndeplineşte cele 10 criterii de integritate, nu este acuzat pe dare, luare de mită sau alte lucruri de genul acesta.(...) El este cu finanţarea clubului de fotbal, dacă este sau nu legală, dar fiţi convinşi că respectăm criteriile de integritate", spunea Blaga, solicitat să comenteze situaţia juridică în care se află Andrei Voloşevici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici