Video VIDEO Iohannis a vizitat Parcul Natural Văcăreşti, de Ziua Pământului: Voi acorda protecţia mea şi Înaltul Patronaj acestui parc

Iohannis a vizitat, joi, Parcul Natural Văcăreşti de Ziua Pământului, aşa numita Delta Văcăreşti, a urcat în punctul de observaţie şi a stat de vorbă cu rangerii şi membrii asociaţiei care se ocupă de zonă.

273 afișări

Şeful statului a spus că i s-a părut potrivită o vizită în Parcul Naţional Văcăreşti de Ziua Pământului.

”Nu cred că spun un secret dacă afirm că pământul are nevoie de foarte multă protecţie şi asta implică nenumărate aspecte.

Zona aceasta a apărut mai degrabă întâmplător. A fost descoperită de câţiva entuziaşti care au înfiinţat o asociaţie şi profit de ocazie să-i felicit pe acei entuziaşti, pe care i-am întâlnit azi aici, şi pe ceilalţi membri din asociaţie, rangerii cu care am vorbit, fiindcă se ocupă de zonă.

A devenit o zonă foarte cunoscută în Bucureşti şi în toată ţara. Este un parc sălbatic în ghilimele, este o zonă unde oricine doreşte să ia contact cu natura poate s-o facă foarte uşor. Acest tip de parc sălbatic există de foarte mult timp în foarte multe oraşe din lume. La noi încă este o zonă puţin explorată. De aceea, mă bucur că exemplul Văcăreşti merge mai departe”, a declarat Klaus Iohannis, joi, după vizită.

El a menţionat că, pentru a sublinia importanţa zonei, va acorda protecţia sa şi Înaltul Patronaj parcului.

”Sper ca exemplul să fie unul pozitiv şi să avem din ce în ce mai multe zone verzi şi de acest tip. Avem practic în toate oraşele mari din România un deficit de zonă verde. Avem blocuri gri, alei betonate, foarte puţine zone verzi. În ultimele decenii s-a studiat şi s-a găsit că ele sunt vitale pentru o comunitate echilibrată”, a menţionat şeful statului.

Aceasta este o nouă ieşire publică a preşedintelui, după cea de ieri, când a vizitat centrul mobil de vaccinare din comuna Afumaţi (judeţul Ilfov).

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici