Video VIDEO Premierul Mihai Tudose, după şedinţa coaliţiei PSD-ALDE: Vrem o analiză a gestionării Pilonului II de pensii

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei PSD-ALDE, că nu se desfiinţează Pilonul II de pensii, dar i-a cerut ministrului Muncii, Lia Vasilescu, o analiză pentru a vedea "cum e gestionat acest fond, ce se întâmplă cu acei bani, cât costă gestionarea acelor bani".

1755 afișări

"Nu se desfiinţează Pilonul II de pensii. Ceea ce face doamna ministru este o analiză asupra gestionării acestor bani. Să vadă guvernul, să vadă doamna ministru şi apoi noi toţi apoi cum e gestionat acest fond, ce se întâmplă cu acei bani, cât costă gestionarea acelor bani", a declarat Mihai Tudose.

El a mai spus că rezultatele vor fi făcute publice.

Ministrul Muncii, Lia Vasilescu, a declarat duminică seară, că a cerut ASF date despre Pilonul II de pensie, pentru a vedea modul de calcul şi dacă "pensie calculată va fi simililară cu ce oferă statul", precizând că nu e vorba despre de naţionalizare sau desfiinţare.

"Am cerut ASF-ului date despre pilonul II de pensii, nu aş vrea să se sperie absolut nimeni, nu este vorba nici despre naţionalizare, nici de desfiinţare dar vrem să ştim şi acolo care a fost formula de calcul şi vrem să face o comparaţie cu cei care au cotizat practic cu aceeaşi sumă la sistemul de stat şi cu aceeaşi sumă la Pilonul II de pensie, să vedem dacă pensia care le este calculată va fi similară cu ceea ce oferă statul", a declarat, duminică seară, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la România Tv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici