Video Viorica Dăncilă, despre Paul Stănescu: Dincolo de persoane, Congresul trebuie să fie despre reforma PSD

Viorica Dăncilă a declarat, referitor la anunţul făcut de Paul Stănescu care a spus că va participa la Congres, însă nu va vota, că este opţiunea social-democratului, însă dincolo de persoane, reuniunea de sâmbătă este despre reforma partidului.

364 afișări

Întrebată, la finalul CEx de vineri dacă vor fi şi alte organizaţii care nu vor vota la Congres, în afară de Paul Stănescu, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu cred, este opţiunea lui. Am spus şi repet, dincolo de persoane, dincolo de persoanele care candidează, dincolo de cei care vor fi aleşi, acest congres trebuie să fie despre reforma partidului, să fie un congres despre ce am realizat, ce nu am realizat, unde am obţinut rezultate bune, unde am greşit, acest congres trebuie să fie despre programul politic al partidului, despre direcţia în care vrem să mergem”.

Preşedintele interimar al PSD a mai spus Congresul nu trebuie să fie despre o anumită persoană, ci despre noua echipă de conducere a partidului care îşi va asuma reformarea formaţiunii, cât şi rezultatele la următoarele alegeri.

„Nu trebuie să fie un congres despre o anumită persoană sau alta şi sper ca toţi colegii mei să înţeleagă acest lucru, pentru că dacă ne gândim numai la persoană nu cred că acest lucru aduce un plus. Este un congres normal, este un congres care va alege o conducere, o nouă conducere a partidului, o conducere care va avea susţinerea partidului, dar şi o conducere care îşi asumă în următoarea perioadă atât reformarea partidului, dar şi rezultatele la alegerile următoare”, a conchis Dăncilă.

Paul Stănescu a declarat vineri, că va fi prezent la Congresul extraordinar al PSD, însă nu va vota. Fostul viceprmier a adăugat că social-democraţii organizaţiei PSD Olt vor vota conform propriei conştiinţe.

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă, la Sala Palatului, începând cu ora 11.00. Social-democraţii vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al formaţiunii.

Pentru funcţia de preşedinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Ecaterina Andronescu.

Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota sunt candidaţii înscrişi pentru funcţia de preşedinte executiv, iar pentru cea de secretar general CEx i-a validat în competiţia internă pe Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe şi Rodica Nassar.

Taguri:
dăncilă,
stănescu,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici