Doi tineri au primit o nouă şansă la viaţă după moartea unui copil de 4 ani

Doi tineri, de 10 şi 17 ani, au primit o nouă şansă la viaţă datorită unor intervenţii de transplant renal de la un donator în vârstă de 4 ani, la Cluj-Napoca.

286 afișări
Imaginea articolului Doi tineri au primit o nouă şansă la viaţă după moartea unui copil de 4 ani

Doi tineri au primit o nouă şansă la o viaţă normală prin transplant renal pediatric, spun reprezentanţii Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, pe pagina oficială de Facebook.

Intervenţiile chirurgicale de transplant renal au fost realizate joi, de la donator pediatric de 4 ani, aflat în moarte cerebrală.

Doi tineri de 10 şi, respectiv 17 ani, au beneficiat, datorită altruismului familiei donatorului, de o şansă la o viaţă normală.

Echipa de prelevare a fost condusă de dr. Pop Dan iar grefele renale au fost transplantate de echipa de medici condusă de conf. dr. Elec Florin.

De la începutul anului au fost făcute 44 transplanturi renale dintre care 7 pediatrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici