Video 50 de familii din Moşoaia, Argeş, protestează pentru că sunt izolate din cauza drumului impracticabil: E urgie. Nu se poate aşa ceva!

Aproximativ 50 de familii care locuiesc pe Strada Bisericii din localitatea argeşeană Moşoaia au protestat, sâmbătă, faţă de condiţiile în care au ajuns să locuiască, drumul de acces spre locuinţe fiind impracticabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2828 afișări

Deşi locuiesc la doar câţiva kilometri de oraş, cele aproximativ 50 de familii de pe Strada Bisericii din Moşoaia sunt blocate în locuinţe din cauza drumului care a devenit impracticabil. Oamenii, care se plâng că sunt nevoiţi să se încalţe doar în cizme de cauciuc, să îşi care copiii în cârcă până la strada principală şi să îşi lase maşinile la sute de metri distanţă de case, au protestat, sâmbătă, faţă de situaţia cu care se confruntă încă de anul trecut.

"Aşa mergem cu copiii în fiecare dimineaţă, sunt 700-800 de metri până la strada principală şi acolo ne urcăm în maşina personală; cine are maşină personală. Cine a rămas cu maşina în curte, se duce cu mijloace de transport în comun de la strada principală. Avem cizme de schimb şi haine", a spus una dintre localnicele de pe Strada Bisericii.

"E urgie, ce să vă mai spun, nu se poate aşa ceva!", a adăugat o altă femeie.

O altă persoană care locuieşte pe strada devenită impracticabilă din cauza nămolului spune că a fost nevoită să îşi care tatăl recent operat în braţe deoarece ambulanţa nu a putut intra.

În momentul în care oamenii şi-au cumpărat terenurile şi s-au apucat să-şi construiască locuinţele, în zonă nu erau utilităţi. În anul 2016 s-a început branşarea la apă şi canalizare, iar de atunci drumul a devenit impracticabil. Unul dintre locuitorii din zonă şi-a cumpărat o maşină cu tracţiune integrală, dar chiar şi aşa, nămolul care e până la genunchi nu îi poate permite să îşi folosească autoturismul pentru a ajunge până acasă.

La faţa locului au ajuns, sâmbătă, edilul localităţii, dar şi constructorul, fiind adus şi un buldoexcavator.

Ovidiu Ferecan, executantul lucrării a explicat că lucrările începute anul trecut nu au fost finalizate încă.

Edilul localităţii, Florea Ene, le-a explicat oamenilor că orice lucru se face cu sacrificii. "În permanenţă am vorbit cu firma care se ocupă de lucrări. Mi s-a promis că în momentul în care vremea va permite să se intervină pe acest drum, se va băga piatră", a declarat Florea Ene.

Primăvara este aproape aşa că oamenilor le rămâne să spere că nu va mai ninge sau ploua şi că autorităţile se vor ţine de promisiune şi vor pietrui strada cât de curând.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici