Video 51 de cetăţeni străini opriţi la frontiera cu Serbia

Cinci grupuri formate din 51 de persoane din Siria, Irak, Afganistan şi Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, au fost prinse de poliţiştii de frontieră din Timişoara. Printre migranţi se aflau şi 13 minori, cel mai mic având doar un an.

109 afișări

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în noaptea de miercuri spre joi, poliţiştii de la Moraviţa, judeţul Timiş, au prins, în localităţile Gherman, Gaiu Mic şi Jamu Mare, la intervale diferite de timp, patru grupuri de persoane, formate din 46 de cetăţeni străini, care intrau în România dinspre frontiera cu Serbia.

Grupurile erau formate din 22 de bărbaţi, 11 femei şi 13 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar minorii vârste între un an şi 17 ani.

Persoanele în cauză au declarat că sunt din Afganistan (7), Pakistan (9), Siria(2) şi din Irak (28) şi că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins, joi, în apropierea localităţii Grădinari, 5 cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cei cinci sunt sirieni, toti bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Sirienii au declarat şi ei că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Cele 51 de persoane sunt cercetate pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici