Video Adrian Sârbu: Ziua în care profesorii vor face grevă e o sărbătoare a Educaţiei

  • Preşedintele Iohannis şi premierul Ciucă au tăcut atunci când puteau să vorbească despre salariile profesorilor
  • Greva profesorilor va fi o oportunitate pentru elevi să înveţe mai mult decât ar fi făcut-o la şcoală
  • Când au cerut sindicatele Guvernului prin greve sau mitinguri să modernizeze miile de şcoli cu wc-uri în curte sau metodele de predare?
2699 afișări

“Am avut bugetul în dezbatere acum câteva luni. Nu era nicio problemă pentru dl. Iohannis să ceară public creşterea salariilor profesorilor. Nu s-a întâmplat. Dl. Ciucă nu a spus nimănui că nu sunt resurse bugetare care (….) pentru ploşniţăreala de partid (…) sunt. Uriaşe. Avem 1,3-1,4 milioane de angajaţi la stat (…) Cei care muncesc sunt vreo 4 milioane şi aceştia îi ţin pe cei de la stat (…)

Cred că e o sărbătoare a educaţiei ziua în care vor face grevă profesorii pentru că elevii vor sta acasă, îşi vor folosi tabletele şi mobilele, laptopurile şi, cu siguranţă, o să înveţe ceva mai mult decât învaţă într-o zi de şcoală. (…)

Văd aceste demonstraţii de 30 de ani (…) dar nu am văzut o luare de poziţie publică, puternică, organizată cu mitinguri, cu greve, cu pichete care să forţeze guvernul să investească în wc-urile din curtea miilor de şcoli din România (…), nu am văzut vreun protest al dascălilor în care să spună: guvernule, dorim să actualizăm programa şcolară (metodologia de predare) (…) cum e modelul în China, (…) mai avansat decât în Finlanda”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici