Video Alertă în Bucegi: 14 persoane salvate de pe Valea Peleşului. În zonă e pericol de avalanşă | VIDEO

Jandarmii şi salvamontiştii din Sinaia au intervenit, duminică, pentru salvarea unui grup de 14 persoane, rătăcit pe Valea Peleşului, din munţii Bucegi, traseu închis şi cu pericol de avalanşă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

778 afișări

UPDATE: 14 persoane au fost salvate, duminică, după ce s-au aventurat să meargă cu snowboard-ul pe Valea Peleşului din munţii Bucegi, traseu care este închis, în zonă fiind montate şi plăcuţe care interzic accesul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Jandarmeriei Prahova, jandarmii montani din Sinaia fost solicitaţi prin 112, de două ori, la orele 12.45 şi 13.30.

Era vorba despre sesizări legate de recuperarea a două grupuri de persoane, respectiv un grup de patru persoane iar celălalt de 10 persoane, care au pătruns pe traseul Valea Peleşului din staţiunea Sinaia şi nu şi-au mai putut continua deplasarea din cauza terenului accidentat şi a zăpezii troienite.

“Acţiunea s-a finalizat la orele 15.10, turiştii fiind coborâţi până pe drumul spre stâna Regală, aceştia neavând nevoie de îngrijiri medicale”, arată sursa citată.

Jandarmeria atrage atenţia turiştilor că principalii factori ce pot genera accidentări grave sunt alunecările şi căderile provocate de lipsa de experienţă şi a echiparea necorespunzătoare, lipsa condiţei fizice, producerea avalanşelor ca urmare a instabilităţii stratului de zăpadă.

La rândul său, şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, a declarat că traseul este unul închis, în zonă fiind risc de producere a unei avalanşe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici