Video Antibiotice Iaşi va relua producţia de Paracetamol şi Novocalmin, în regim de urgenţă. Cele două medicamente sunt incluse în schema de tratament pentru infecţia cu COVID-19

Compania Antibiotice a anunţat marţi că va reîncepe producţia de Paracetamol şi Novocalmin, în regim de urgenţă. Cele două medicamente sunt incluse în schema de tratament pentru infecţia cu COVID19. Acestea vor fi livrate către farmacii până la finalul lunii aprilie.

2515 afișări
Compania ieşeană Antibiotice a anunţat marţi că până la sfârşitul lunii aprilie va livra către farmaciile şi spitalele din România Paracetamol şi Novocalmin (metamizol sodic). 
 
Antibiotice Iaşi a reluat fabricarea acestor produse în regim de urgenţă, în contextul în care atât Paracetamolul, cât şi Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naţionale de tratament în UE, ca primă opţiune la iniţierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecţia cu COVID 19”, a anunţat compania, printr-un comunicat de presă.
 
Potrivit lui Ioan Nanii, directorul general Antibiotice Iaşi, compania pe care o conduce are resursele şi autorizaţiile de punere pe piaţă, dar şi materia primă şi cunoştinţele pentru a produce aceste două medicamente. 
 
Suntem permanent vigilenţi la nevoile pacienţilor şi medicilor români şi ne adaptăm planurile de producţie pentru a răspunde prompt cererii de medicamente din piaţă. (...) Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul şi Novocalminul® în fabricaţie a fost luată pentru că suntem şi vom rămâne solidari faţă de sistemul medical românesc, faţă de toţi pacienţii români”, a declarat directorul general Antibiotice Iaşi.
 
Atât Paracetamolul cât şi Metamizolul sodic, fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice şi antipiretice. “Metamizolul sodic este recomandat pe bază de prescripţie medicală atât în durere cât şi în combaterea febrei, atunci când aceasta este refractară la alt tratament.”, se mai arată în comunicatul companiei ieşene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici