Aproape 3000 de persoane au protestat faţă de intenţia mutării sediului C.E. Oltenia - VIDEO

Aproximativ trei mii de persoane au participat miercuri la un miting organizat de filiala PNL Gorj, în centrul oraşului Târgu-Jiu, împotriva mutării sediului Complexului Energetic Oltenia în Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

572 afișări
Imaginea articolului Aproape 3000 de persoane au protestat faţă de intenţia mutării sediului C.E. Oltenia - VIDEO

Aproape 3000 de persoane au protestat faţă de intenţia mutării sediului C.E. Oltenia (Imagine: Captura video)

Câteva mii de oameni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de intenţia Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia de a muta sediul companiei în Capitală. La miting au participat şi cele 19 persoane care se află în greva foamei, din acelaşi motiv, dar şi membri ai unor partide politice.

Unii protestatari au cerut demisia ministrului Energiei, Victor Grigorescu, şi a conducerii companiei energetice.

"Motivele sunt mai multe. Toate privesc viitorul salariaţilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Modul abuziv în care s-a tăiat inclusiv acel spor de noapte. Deja a venit data de 15 şi nu ne-a fost prezentat acel program de eficientizare. Nu vom fi de acord sub nicio formă cu restructurări de personal, cu excepţia celor care doresc să plece voluntar sau care vor îndeplini condiţiile de pensionare. Mutarea sediului ne nemulţumeşte. Tot ceea ce va însemna restructurare, dorinţa unora de a distruge această companie va fi mult mai uşor de materializat din Bucureşti. Va fi mult mai uşor cu oameni care nu fac decât mercenariat să se ia decizii în defavoarea salariaţilor. Peste 80% din activitatea acestui complex se desfăşoară pe suprafaţa acestui judeţ", declara, marţi, Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului "Mine Energie" Oltenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici