Aproximativ 300 de studenţi au pichetat sediul Ministerului Educaţiei

Pichetul studenţilor de la Ministerul Educaţiei s-a încheiat fără incidente, aceştia spunând că vor continua protestul şi în zilele următoare, pentru că s-au săturat de întâlniri pline doar de promisiuni.

16 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 300 de studenţi au pichetat sediul Ministerului Educaţiei

Aproximativ 250 de studenţi au pichetat sediul Ministerului Educaţiei şi cer demisia lui Funeriu (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

În timpul protestului reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), organizatorul pichetului, au fost invitaţi la discuţii de către un secretar de stat de la Ministerul Educaţiei, însă au refuzat şi au spus că aşteaptă o invitaţie scrisă.

Cei aproximativ 300 de studenţi au încheiat protestul de la Ministerul Educaţiei după aproximativ o oră, la final strigând "Dănuţ, nu uita, mâine ne vom revedea", mesajul fiind pentru ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Studenţii cer demisia ministrului Daniel Funeriu pentru modul în care a fost elaborat proiectul Legii educaţiei, dar şi pentru că a refuzat să semneze protocolul privind majorarea burselor şi creşterea bugetului pentru tabere.

"Nimeni nu ne ia în seamnă decât atunci când scoatem studenţii în stradă", a spus preşedintele UNSR, Ion Poenaru.

El a precizat că studenţii vor o lege a educaţiei de calitate şi să aibă aceleaşi drepturi ca anul trecut.

Poenaru a mai spus că în unele centre universitare studenţii nu sunt lăsaţi să iasă în stradă şi sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară din facultăţi dacă protestează.

Conducerea UNSR a anunţat că pichetul de la Ministerul Educaţiei va fi organizat timp de o săptămână, între orele 13.00 şi 14.00, iar în centrele universitare din Craiova, Iaşi, Bacău, Timişoara, Reşiţa, Braşov, Galaţi, Petrosani, Ploieşti, Târgovişte, Târgu Jiu vor fi organizate mitinguri de amploare.

Protestele studenţilor UNSR au început în 15 martie, când au pichetat sediul Ministerului Educaţiei, însă aceştia au suspendat acţiunile anunţate, o zi mai târziu, după ce au discutat cu ministrul Daniel Funeriu semnarea unui protocol cu revendicările privind în principal majorarea burselor şi creşterea bugetului pentru tabere.

Reprezentanţii UNSR anunţau atunci că, dacă acest protocol nu va fi semnat de ministrul Educaţiei, vor reîncepe pichetările.

Având în vedere faptul că de la ultima întâlnire oficială a conducerii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România cu ministrul Funeriu, din 16 martie, au trecut mai mult de 50 de zile, organizaţia sindicală consideră încălcate promisiunile reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, pe baza cărora au fost suspendate protestele din luna martie, a declarat preşedintele UNSR, Ion Poenaru.

UNSR acuză conducerea Ministerului Educaţiei de lipsă de comunicare faţă de liderii studenţilor, precum şi desconsiderarea propunerilor de amendamente aduse de federaţiile studenţeşti la proiectul Legii educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici