Video Bilanţ IGSU: 25 de localităţi afectate de vijelii. Trei persoane rănite în Capitală

25 de localităţi din 11 judeţe au fost afectate de ploile torenţiale şi vântul puternic, trei persoane fiind rănite în Bucureşti de crengi desprinse de pe copaci. În Harghita, un copil şi 3 adulţi au fost evacuaţi până la retragerea apelor.

548 afișări

În urma ploilor abundente şi vântului puternic din cursul zilei de luni şi din timpul nopţii, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 25 de localităţi din judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Gorj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Mureş, Suceava, Teleorman şi Vâlcea şi municipiul Bucureşti, anunţă IGSU.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din 25 locuinţe, 43 curţi şi anexe, 11 subsoluri şi beciuri, un obiectiv social, precum şi pentru degajarea a 21 copaci şi 1 stâlp de electricitate care au avariat 17 autoturisme. De asemenea, un acoperiş a fost dislocat de vânt.

În ultimele 24 de ore, traficul rutier a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil sau aluviunilor pe 4 drumuri naţionale (DN 13B – HR, DN12 – HR, DN1D – PH şi DN 1B – PH) şi 3 drumuri judeţene (DJ 153D – HR, DJ 102F – PH şi DJ 100C - PH).

Din cauza vântului care a desprins crengile unui copac, trei persoane din municipiul Bucureşti au primit asistenţă medicală şi au fost transportate la spital, însă nu prezentau leziuni grave.

O situaţie deosebită a avut loc în localitate Suseni din judeţul Harghita, unde din cauza debitelor înregistrate pe râul Mureş au fost inundate mai multe curţi şi grădini. Având în vedere nivelul apei din curtea gospodăriei, patru persoane (1 copil si 3 adulţi) au fost evacuate preventiv la rude până la retragerea apei.

În acest moment se acţionează în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Harghita pentru evacuarea apei din locuinţe, curţi, beciuri, grădini şi pentru degajarea aluviunilor de pe carosabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici