Video MIG 21 Lancer, PRĂBUŞIT la Feteşti, în timpul unui show aviatic/ Pilotul, în vârstă de 36 de ani, a MURIT pe loc/ Procurorii militari au deschis dosar penal | VIDEO, FOTO

O aeronavă MiG 21 Lancer, din cadrul Bazei 86 Aeriană Feteşti, s-a prăbuşit sâmbătă, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locaţia bazei aeriene. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă". Ministerul Apărării anunţă oficial că Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 Lancer prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Acesta avea 36 de ani.

13185 afișări

"Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi este alături de familia îndoliată", se arată în comunicatul transmis de MApN.

Procurorii militari de la Parchetul Tribunalul Militar Bucureşti s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal după ce sâmbătă s-a prăbuşit un MIG la Feteşti.

„În cursul zilei de astăzi, 7 iulie 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea unui accident aviatic în apropiere de autostrada A1, pe raza judeţului Constanţa, deplasându-se la locul accidentului pentru efectuarea actelor de urmărire penală specifice. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”, au informat reprezentanţii Parchetului General.

Informaţia a fost confirmată şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi. Reprezentanţii instituţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că în momentul în care s-a intervenit pentru stingerea incendiului produs după prăbuşirea avionului, a fost găsit pilotul decedat în aeronavă. În MIG-ul prăbuşit se afla o singură persoană. 

Anterior, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa au declarat, pentru MEDIAFAX, că informaţiile pe care le-au primit de la locul prăbuşirii MIG-ului 21 Lancer, la Feteşti, arată că pilotul şi-ar fi pierdut viaţa.

Potrivit primelor informaţii furnizate de ISU Călăraşi, pilotul ar fi reuşit să se catapulteze. Ulterior, Ministerul Apărării a anunţat că "Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare".

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa anunţă acum că pilotul ar fi decedat. "De la locul accidentului ni s-a transmis ca pilotul ar fi murit carbonizat. Aşa mi-au spus de acolo”, a declarat Claudia Tatarici, Ambulanţa Constanţa, pentru MEDIAFAX.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă, după prăbuşirea unui MIG 21 Lancer, la Feteşti, că prioritară este starea pilorului, iar aparatele de zbor ale forţelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcţionare.

La locul producerii accidentului erau câteva mii de oameni care participau la o demonstraţie, cu ocazia Ziua Porţilor Deschise.

Potrivit unui anunţ anterior: "Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă" organizează Ziua Porţilor Deschise sâmbătă, 7 iulie 2018. Intrarea este liberă şi accesul se va face începând cu ora 09.00".

Persoana care a sunat la 112 să anunţe că un avion s-a prăbuşit se afla între Drajna şi Feteşti, a anunţat ISU Ialomiţa.

Accidentul a fost confirmat şi de Ghiveci Bianca, purtător de cuvânt Poliţia Călăraşi, care a declarat, pentru MEDIAFAX, că mai multe echipaje au fost trimise în zonă.

MApN organizează, luni, ceremonii pentru pilotul Florin Rotaru în toate unităţile din ţară şi anunţă sistarea tuturor zborurilor cu MIG 21

MApN anunţă faptul că, luni, vor fi organizate în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii ceremonii în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru, cel care şi-a pierdut viaţa după ce avionul MIG 21 Lancer, pe care-l pilota, s-a prăbuşit.

„Luni, 9 iulie, începând cu ora 8.15, vor fi organizate în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru care şi-a pierdut viaţa în timpul mitingului aerian din data de 7 iulie organizat de Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti. Locotenent-comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă a Bazei 86 Aeriană Feteşti. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005”, au precizat reprezentanţii Ministerului Apărării, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai precizat că Florin Rotaru era căsătorit şi avea doi copii.

„Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate”, mai spune Ministerul.

Un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbuşit sâmbătă, între judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86. Pilotul, Florin Rotaru, şi-a pierdut viaţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici