Burse de 3,7 milioane de lei pentru 68 de olimpici care vor studia cercetare şi inovare în România

68 de tineri care aleg să îşi continue studiile universitare în România vor beneficia de finanţări de peste 3,7 milioane de lei pentru activităţi de cercetare-dezvoltare şi inovare, anuţă, miercuri, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID).

193 afișări
Imaginea articolului Burse de 3,7 milioane de lei pentru 68 de olimpici care vor studia cercetare şi inovare în România

MCID anunţă semnarea contractelor de finanţare cu nouă universităţi din întreaga ţară ai căror studenţi au înregistrat performanţe deosebite la învăţătură şi rezultate solide la olimpiadele naţionale şi internaţionale. În total, 68 de tineri care aleg să îşi continue studiile universitare în România vor beneficia de finanţări de peste 3,7 milioane de lei pentru activităţi de cercetare-dezvoltare şi inovare.

„Investim în viitor: după 6 ani, am reuşit să deblocăm finanţarea pentru Programul „Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I”! 68 de elevi de liceu geniali vor primi burse de la 1000 la 6000 de euro anual, pentru rezultatele lor fantastice la olimpiade, pentru a continua să studieze în ţară şi pentru a duce România la următorul nivel, prin cercetare şi inovare”, a precizat ministrul Bogdan Ivan.

Pentru laureaţii la olimpiade internaţionale, se acordă suma de 6.000 euro pe an pentru medalia de aur/ premiul I; 5.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul II; 4.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul III şi 3.500 euro pentru menţiune.

Pentru laureaţii la olimpiade naţionale se acordă suma de 4.000 euro pe an pentru medalie de aur/premiul I; 3.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul II; 3.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul III şi 2.500 euro pentru menţiune.

Suplimentar acestor granturi, se acordă sprijin pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale şi/sau pentru protecţia drepturilor de proprietate intelectuală astfel: 1.000 euro/an pentru fiecare participant la grant. Pentru o echipă formată din cel puţin doi studenţi, din care minim unul olimpic, proveniţi din una sau mai multe universităţi, pentru materiale, subansamble şi subcontractări pentru realizarea unor demonstratoare tehnologice sau promovarea unor idei realizate în echipă, cu care aceasta se prezintă şi se clasifică la concursuri internaţionale de prestigiu: 3.500 euro/an/echipă.

Buget total al programului este 3.740.748,80 lei.

Cele 9 universităţi cu care au fost semnate contracte de finanţare sunt: Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea Tehnică ‘”Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Transilvania Braşov, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici