Video Căutările tânărului DISPĂRUT în urma avalanşei din Bucegi, întrerupte din nou. Salvamont Prahova: Este o sondă care se introduce în zăpadă şi se caută cu ea, bucată cu bucată | VIDEO

Salvamontiştii au reluat, duminică dimineaţă, căutările în cazul tânărului care a dispărut în urma avalanşei de pe Valea Coştilei din munţii Bucegi, după ce acţiunea a fost sistată cu o seară înainte din cauza vremii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1063 afișări

UPDATE: Căutările tânărului surprins de avalanşă în Munţii Bucegi, întrerupte din nou

Salvamontiştii au decis, duminică, să întrerupă căutările alpinistulului surprins de avalanşă, în Munţii Bucegi, după ce toată zona în care zăpada a luat-o la vale a fost sondată, fără ca tânărul să fie găsit. O nouă acţiune de căutare va fi organizată luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că s-a decis sistarea căutărilor în cazul tânărului de 30 de ani, din Bucureşti, care a fost surprins de o avalanşă, în munţii Bucegi, pe Valea Coştilei. Căutările au fost oprite după ce toată zona în care s-a produs avalanşa a fost sondată dar tânărul nu a fost găsit.

“Am sondat toată zona în care s-a produs avalanşa. Sondele intră aproximativ 3 metri în zăpadă. E posibil ca el să fie la o adâncime mai mare pentru că a fost o cădere mare de zăpadă. Nici vremea nu ne ajută. Nu l-am găsit. A venit şi fratele său în zonă”, a declarat Banu.

Banu a mai precizat că o nouă acţiune de căutare va fi organizată luni, cu ajutorul câinilor special antrenaţi să caute victime, dar şansele ca tânărul să mai fie în viaţă sunt aproape inexistente.

Anterior, şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că salvamontiştii au plecat, duminică dimineaţă, în acţiunea de căutare a tânărului de 30 de ani, din Bucureşti, care a fost dat dispărut după ce o avalanşă s-a produs pe Valea Coştilei, zonă care nu este traseu turistic dar care este parcursă de alpinişti, atât vara, cât şi iarna.

“Am reluat căutările. La ora 10.00 începe sondarea pentru căutarea victimei. Pas cu pas trebuie căutat. Este o sondă care se introduce în zăpadă şi se caută cu ea, bucată cu bucată. El era bine echipat. Era alpinist, făcuse mai multe vârfuri din Europa”, a spus Banu.

Daniel Banu a mai spus că tânărul a căzut şi atunci s-a declanşat avalanşa care l-a prins şi el el, târându-l câteva sute de metri.

Potrivit Salvamont Buşteni, alpinistul urcase

cu alţi patru colegi, pe Hornul Coştilei.

“Într-o clipa de neatenţie, a alunecat câteva sute de metri până aproape de refugiul Coştila, declaşând o avalanşă care probabil l-a şi acoperit. Colegii lui au coborât după el şi i-au găsit doar echipamentul şi casca spartă”, arată Salvamont Buşteni.

Salvamontiştii din Buşteni şi de la Salvamont Prahova au sondat, sâmbătă seară, până în momentul în care o altă avalanşă era să cadă peste ei. Întrucât pericolul era prea mare, căutarile au fost atunci sistate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici