Cel mai mare nivel de poluare al planetei. Mogor Csibi, expert în protecţia mediului: „Ar trebui să fim mai atenţi la cât de multă risipă există în jurul nostru şi cât de neglijenţi suntem”

  • A fost atins cel mai mare raport de poluare din ultimii 3,6 milioane de ani.
  • Cantitatea medie de dioxid de carbon în aer depăşea 400,5 părţi pe milion în 2020.
  • România depăşeşte cu 50% consumul maxim din punct de vedere al planetei.
2458 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare nivel de poluare al planetei. Mogor Csibi, expert în protecţia mediului: „Ar trebui să fim mai atenţi la cât de multă risipă există în jurul nostru şi cât de neglijenţi suntem”

Sufocaţi de poluare

Un nou raport al Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice arată că unul dintre gazele majore din spatele schimbărilor climatice a atins cel mai înalt nivel în ultimii 3,6 milioane de ani.
 
Cantitatea medie de dioxid de carbon în atmosferă a fost de peste 400,5 părţi pe milion în 2020, o creştere cu 2,6 pe parcursul anului.
 
Mogor Csibi este expert în probleme ce ţin de mediu. Acesta spune că reducerea emisiilor nu se face într-o lună sau 3 şi că măsurile temporare nu au cum sa ajute pe termen lung.
 
Cred că poluarea, în acest moment, nu este una istorică, adică 2020 nu a fost un an istoric din punct de vedere al poluării doar din cauza lockdown-ului, dar s-ar putea ca anul 2021 chiar să recupereze ceea ce am pierdut şi inclusiv să începem să poluăm şi mai accelerat. Dacă schimbările climatice nu vor fi oprite cât mai repede se va ajunge la o creştere a evenimentelor meteorologice extreme”, spune Mogor Csibi. 
 
 
Şi România poluează mai mult decât se crede. Ţara noastră depăşeşte cu 50% consumul care ar trebui sa fie maxim din punct de vedere al planetei. 
 
Pe lângă poluarea pe care nu că nu putem, am putea să o controlăm, dar nu vrem să o controlăm, avem şi problema cu pădurile, adică nu reuşim să păstrăm pădurile care ar mai reduce puţin de nivelul de poluare. Nu vorbim neapărat că ar trebui să reducem nivelul nostru de trai ci ar trebui să fim mai atenţi la cât de multă risipă există în jurul nostru şi cât de neglijenţi suntem cu mediul din jurul nostru”, mai spune specialistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici