Video NINSOARE în Capitală: Un tramvai de pe ruta 1 Decembrie a deraiat/ PMB: 80 % din arterele principale sunt "la negru". Jumătate din străzile secundare, deszăpezite | VIDEO

Brigada Rutieră a anunţat, miercuri, că tramvaiul de pe ruta Bulevardului 1 Decembrie şi a Bulevardului Liviu Rebreanu a deraiat. De asemenea, probleme sunt pe mai multe linii de tramvai din Capitală.

914 afișări

PMB: 80 % din arterele principale sunt "la negru". Jumătate din străzile secundare, deszăpezite

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă că în cursul nopţii, pe arterele din Capitală, au acţionat 370 de utilaje de deszăpezire şi în jur de 400 de operatori manuali, precizând că 80 % din arterele principale sunt "la negru", iar jumătate din străzile secundare sunt deszăpezite

" Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind “ la negru” în proportie de 80 %.Aproximativ jumătate din străzile secundare au fost deszăpezite", anunţă PMB printr-un comunicat de presă.

Primăria precizează că s-a acţionat deficitar pentru deszăpezirea staţiilor RATB (autobuze, troleibuze şi staţiile de tramvai de pe trotuar), a capetelor de linii RATB, precum şi a refugiilor pietonale ale staţiilor de tramvai.

"S-a constatat că majoritatea refugiilor de tramvai au fost deszăpezite, dar nu s-a lucrat la spaţiile destinate traversării pietonale a străzilor şi la trotuarele asumate de operatorii de salubritate prin programele de deszăpezire. Astfel, operatorilor de salubritate li s-a solicitat sa-si dimensioneze corespunzator resursele şi pe parcursul zilei de astăzi să cureţe zăpada de pe trotuare, astfel încât pietonii să poată circula în siguranţă. Aceştia au fost, de asemenea, atenţionati că, în paralel cu acţiunile de deszăpezire a arterelor să intervină în staţiile şi refugiile RATB unde s-a acumulat din nou zăpada. Având în vedere faptul că a nins şi pe parcursul nopţii, sunt artere de circulaţie din urgenţa II, care necesită în continuare intervenţia operatorilor de salubritate", se arată în comunicat.

Staţii RATB nedeszăpezite: Şos. Bucureşti-Târgovişte - Şos. Siseşti, Calea Griviţei - Str. Băiculeşti , Str. Pierre de Coubertin - B-dul Dinicu Golescu, Şos. Fundeni - B-dul Unirii, B-dul Lacul Tei - Splaiul Independentei, Calea Moşilor - Şos. Ştefan cel Mare, B-dul Barbu Văcărescu - Str. Humuleşti, Str. Mărgeanului - Str. Bacău, Str. Amurgului - Str. Buzoieni, Str. Carlibaba - Str. Freamătului, Str. Zeţarilor - Prelungirea Ferentari, Şos. Chitila - B-dul Pieptănari, B-dul Poligrafiei - B-dul Laminorului, B-dul C-tin Brâncoveanu - B-dul Metalurgiei, Prel. Ghencea - B-dul Timişoara, Str. Valea Oltului - Str. Braşov, B-dul 1 Decembrie - B-dul Lucreţiu Pătrăşcanu, B-dul Theodor Pallady - Şos. Mihai Bravu.

Semafoare nefuncţionale: Şos. Colentina / Str. Maior Băcilă, Şos. Olteniţiei nr. 250, Calea Moşilor / Str. Popa Soare.

54 persoane fără adăpost au fost instituţionalizate în centre sociale, iar alte 19 au refuzat instituţionalizarea. În total, în centrele sociale ale PMB sunt cazate 558 persoane fără adăpost.

Un tramvai de pe ruta 1 Decembrie a deraiat

Tramvaiul de pe linia 46, ruta Bulevardului 1 Decembrie şi a Bulevardului Liviu Rebreanu, a deraiat, miercuri dimineaţă.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au anunţat că pe "Bd. Basarabia / Bd.1 Decembrie, sens capăt de linie Republica, au fost blocate, timp de câteva minute, tramvaiele liniilor 14, 36, 40, 46, 56, din cauza unui tramvai din linia 46, rămas defect. S-au dirijat mijloace de intervenţie RATB la faţa locului, pentru remedierea situaţiei".

"Se circulă în condiţii de iarnă. Este aglomerat pe marile bulevarde şi în special în zona centrală", a declarat, miercuri dimineaţă, pentru MEDIAFAX, comisarul şef al Brigăzii Rutiere, Ovidiu Munteanu.

De asemenea, un tramvai al liniei 23 a rămas blocat în zona Calea Dudeşti după ce macazul a îngheţat. Circulaţia este îngreunată şi în alte zone din Bucureşti.

Totodată, se circulă cu dificultate şi pe trotuare, din cauza stratului mare de zăpadă.

Capitala se află, până joi dimineaţă, sub cod portocaliu de ger.

Gerul va fi persistent chiar şi pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între minus 12 şi minus 8 grade, cele minime se vor încadra în general între minus 22 şi minus 12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici