Video Cum îţi poţi traumatiza copilul prin munca ta de acasă

  • Copiii se simt singuri şi neglijaţi chiar şi cu părinţii în casă
  • În această perioadă, pe copil îl încearcă un sentiment puternic de respingere
  • Îţi poţi ajuta copilul dacă vorbeşti cu el şi îi ceri să-şi exprime trăirile, chiar şi prin desen
556 afișări

Ca părinte, poate te-ai bucurat când ai aflat că o să lucrezi de acasă în perioada asta. Te gândeai că o să petreci mai mult timp cu copilul tău, însă nu e deloc aşa.

Mulţi părinţi au descoperit că, defapt, nu sunt decât fizic lângă copil, iar pentru el nu e suficient!

„Apar multe frustrări din partea copilului, vine în mod repetat la mine şi îmi zice lasă laptopul iar nu ai timp de mine de ce eşti mereu ocupată”, a explicat Adriana Aldea, project manager.

Deşi ar avea ocazia să petreacă mult timp în aer liber, el preferă să stea ore în şir la televizor, pentru că asta îl face să fie mai aproape de mine fizic

Acest gen de reacţie e de înţeles, spun specialiştii.

„Copilul experimentează în aceste momente chiar singurătatea, şi chiar trăieşte un sentiment de respingere”, a spus Simona Nicolaescu, psihoterapeut.

Uite cum îţi poţi ajuta copilul să înţeleagă această situaţie şi să nu se simtă respins.

„Să le explicăm că deşi suntem acasă avem un timp limitat pentru ei. Este bine să le introducem în program activităţi fizice pentru a contracara efectele acestui stres prin care trecem cu toţii”, a mai spus psihoterapeutul. 

Şi, foarte important! Ascultă-ţi copilul! Lasă-l să se descarce!

„Să îl întrebăm cum se simte, să îl lăsăm să împărtăşească din emoţiile pe care le trăieşte să transpună prin joacă ceea ce simt pot să deseneze sau un teatru de păpuşi”, a mai adăugat Simona Nicolaescu.

Nu uita de faptul că un copil trebuie lăsat să se joace şi singur, să se descurce şi singur! E important să le dezvoltăm această abilitate! Şi dacă nu acum, atunci când?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici