Video De Paşte, medicul Monica Sandu tratează bolnavii cu coronavirus din Italia: M-a impresionat calmul şi căldura cu care ne-au primit

  • Monica Sandu este specialist ATI şi unul dintre medicii care au plecat în Italia să-i ajute pe colegii din Spitalul Manzoni din Lecco
  • Aceasta a fost impresionată de căldura cu care au fost primiţi în Italia
518 afișări
Un orăşel superb care de obicei arată ca un furnicar ţi se aşterne în faţa ochilor. Nici urmă de picior de om. O zonă de case şi blocuri îngrijite aflate pe marginea lacului Como, scăldat în tăcere. Bărcile îşi aşteaptă cuminţi barcagiii plecaţi. 
 
Este imaginea pe care o vede zilnic în drumul spre spitalul Manzoni din Lecco medicul Monica Sandu. Este unul dintre cei 15 medici şi asistenţi plecaţi pe 7 aprilie în Italia, să-i ajute pe colegii  de acolo şi să înveţe din experienţa lor cu pacienţii care au Covid 19.
 
„Au deja o lună de experienţă în faţa celorlalţi în această situaţie care este ebsolut nemaiîntâlnită, astfel că toţi putem să învăţăm din experienţa lor. Cel mai mult m-a impresionat calmul în situaţia de faţă, şi modul în care ne-au primit, căldura cu care ne-au primit, nu este uşor să primeşti un străin în casa ta”, a spus Monica Sandu, medic de anestezie şi terapie intensivă.
 
De multe ori, la finalul unei zile istovitoare, pe faţa medicului se văd semne adânci. Aceasta nu se plânge însă. Viaţa  celor suferinzi este în mâinile medicilor. 
 
„Purtăm costumul câteva ore ceea ce înseamnă că trebuie să ne organizăm foarte bine cu activităţile pe care le avem de îndeplinit, pentru că în tot acest timp nu o să putem să ieşim, să mâncăm, să bem apă, să mergem la toaletă”, a mai declarat medicul. 
 
Doctorul Monica Sandu este în Italia alături de alte 14 cadre medicale din România. În noaptea de Înviere va lucra cot la cot cu medicii din Spitalul Manzoni de care s-a ataşat mult. Lumina vine la noapte din mângâierea pe care o oferă celor aflaţi în suferinţă. 
 
„Este normal  să ne fie dor de familie şi de casă, în condiţiile în care suntem în preajma sărbătorilor Paştelui, suntem în permanenţă în contact şi ne îngrijorăm unii pentru ceilalţi, dar ştim că această situaţie este doar una temporară”, a mai spus aceasta. 
 
Şase medici şi trei asistenţi din România lucrează în Spitalul din Lecco. Alţi cinci medici români ajută în Spitalul din localitatea Merate, aflată la 20 de minute de Lecco. Toţi au plecat din ţară pe 7 aprilie. Se vor întoarce acasă, la cei dragi miercuri, pe 22 aprilie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici