Video Din lipsă de educaţie, adolescenţii înţeleg total greşit viaţa sexuală. Fac sex în grup pentru a fi acceptaţi de prieteni

  • Fac sex în grup pentru a fi acceptaţi de prieteni. Lipsa educaţiei are consecinţe grave
  • Din lipsă de educaţie, adolescenţii înţeleg total greşit viaţa sexuală
  • De la 14 ani au aventuri sexuale în grup ca să fie acceptaţi de prieteni
  • Cristina este terapeut şi militează pentru educaţia sexuală în şcoli
6667 afișări

Cristina a consiliat zeci de copii şi adolescenţi de-a lungul carierei sale de terapeut, dar chiar şi aşa nu de puţine ori rămâne uimită de felul în care adolescenţii văd şi trăiesc viaţa sexuală. Tocmai de aceea trage un semnal de alarmă. Nu înţelege de ce politicienii şi biserica văd educaţia sexuală ca pe o materie opţională în şcoală. Terapeutul este convins că tinerii au nevoie de informaţii despre sex: corecte şi adecvate pentru vârsta lor. 

Cristina Varo - terapeut de relaţii: Începând de la 14, 15 ani, iar la 16 ani deja mi se părea normal când auzeam. Experimentează începând cu site-uri de pornografie. Ca să fie acceptaţi sau ca să îşi arate cumva statutul că, ok, am trecut de această probă, sunt anumite grupuri de adolescenţi cu viaţă dezordonată care vor experimenta inclusiv aventuri sexuale în grup, am avut asemenea cazuri şi ei nu înteleg, li se pare normal. E o foame şi o curiozitate. Ajung la nişte costuri foarte mari, pentru că se lasă de multe ori cu sarcini nedorite, neplanificate, cu boli cu transmitere sexuală, cu o uzură morală foarte mare. 

Lipsa educaţiei sexuale în şcoli creează, din păcate, un context favorabil pentru multe situaţii de risc pentru copii şi adolescenţii. Ei vor căuta să se informeze şi vor accesa informaţii din surse neautorizate. Astfel devin mai vulnerabili şi din păcate o ţintă în faţa abuzatorilor sexuali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici