Dosar Turceni-Rovinari : Un avocat a cerut audierea liderului PNL Alina Gorghiu - VIDEO

Victor Ponta şi Dan Şova au mers, vineri, la sediul instanţei supreme pentru un nou termen în dosarul Turceni-Rovinari, şedinţă în cadrul căreia avocatul unuia dintre inculpaţi a cerut audierea Alinei Gorghiu şi a altor persoane; procesul a fost amânat pentru 14 octombrie.

1460 afișări
Imaginea articolului Dosar Turceni-Rovinari : Un avocat a cerut audierea liderului PNL Alina Gorghiu - VIDEO

Dosar Turceni-Rovinari : Un avocat din dosar a cerut audierea Alinei Gorghiu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să decidă dacă admit audierea copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu.

"Doamna procuror a fost de acord ca toată lumea să fie audiată, mai puţin doamna Gorghiu. Ea şi cu Atanasiu au încheiat contractele", a declarat Victor Ponta la finalul şedintei de judecată.

Ulterior, fostul premier a explicat pe Facebook: "Eu nu am cerut aşa ceva (n.r audierea Alinei Gorghiu). Solicitarea a fost făcută de avocaţii foştilor directori de la Turceni şi Rovinari; deoarece doamna avocat Gorghiu Alina Ştefania era şi consilier juridic al preşedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, (cel care a încheiat contractele cu Şova şi Asociaţii) şi în acelaşi timp era şi avocat al "Electrica" SA în procesle cu Turceni şi Rovinari".

Dezbaterile se vor relua pe 14 octombrie, termenul de vineri fiind amânat după ce Dan Şova a anunţat că nu va face declaraţii iar Victor Ponta a cerut timp pentru a îşi pregăti expunerea.

"În urma consultărilor cu avocatul meu am stabilit că e bine ca la acest moment procesual să mă prevalez de dreptul la tăcere şi să nu dau declaraţii în cauză, urmând ca ulterior să apreciez dacă voi face o declaraţie în faţa organului judiciar. Toate aspectele în legătură cu acuzaţiile aduse le-am redactat în scris, într-un memoriu, pe care doresc să îl depun la dosar", le-a spus Dan Şova judecătorilor.

"Doresc să dau declaraţii dar am nevoie de un pic de timp pentru a mă pregăti. Credeam că azi va fi audiat Dan Şova. Aş vrea să vă rog, dacă îmi permiteţi, un pic de timp pentru a îmi pregăti expunerea", a cerut Victor Ponta instanţei.

Fostul premier Victor Ponta este judecat, în dosarul Turceni Rovinari, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. Dan Şova este acuzat în acelaşi dosar de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici