Video Elicopter SMURD, trimis să preia o gravidă după ce ambulanţa în care era a rămas blocată în nămeţi/ INFOTRAFIC: Care este starea actualizată a drumurilor

Patru drumuri judeţene din judeţele Caraş Severin, Tulcea, Iaşi şi Vaslui sunt, vineri la prânz, în continuare închise, potrivit Centrului Infotrafic/ Un elicopter SMURD a fost trimis, vineri dimineaţă, să preia o gravidă blocată ce trebuie să ajungă la spital, blocată din cauza nămeţilor în zona localităţii tulcene Casimcea.

2352 afișări

UPDATE 12:39 Infotrafic: Patru drumuri judeţene din 4 judeţe, în continuare închise

Patru drumuri judeţene din judeţele Caraş Severin, Tulcea, Iaşi şi Vaslui sunt, vineri la prânz, în continuare închise, potrivit Centrului Infotrafic.

Din cauza ninsorilor şi a viscolului, sunt închise la orele prânzului DJ 222E Sarighiol de Deal – Casimcea - Rahmanu, din judeţul Tulcea, DJ 608A Telescaun - Muntele Mic din judeţul Caraş Severin, DJ 244F Bohotin – Mojna din Iaşi şi DJ 247 Codăeşti – Dăneşti din Vaslui.

Potrivit Centrului Infotrafic, nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui accident sau a vremii nefavorabile.

Vineri este în vigoare o atenţionare cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite şi zăpadă spulberată în mai multe judeţe din centrul ţării şi în judeţul Tulcea. Alte zone din estul ţării sunt sub atenţionare cod galben.

UPDATE 09:31 Un elicopter SMURD a fost trimis, vineri dimineaţă, să preia o gravidă blocată ce trebuie să ajungă la spital, blocată din cauza nămeţilor în zona localităţii tulcene Casimcea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea, femeia este însărcinată în nouă luni, iar vineri dimineaţa a solicitat ambulanţă pentru că a simţit că ar fi început contracţiile.

Ea locuieşte în comuna Războieni şi a fost preluată în cursul dimineţii de o ambulanţă pentru a fi transportată la spital. Autosanitara a rămas blocată în nemţi, în apropierea comunei Casimcea, în dreptul satului Rahmanu.Trei mijloace de deszăpezire intervin pentru deblocarea ambulanţei dar, pentru siguranţă, în zonă a fost trimis elicopterul SMURD de la Galaţi. Aparatul urmează să preia gravida şi să o transporte la spital.

În ultimele 24 de ore alte patru gravide au fost transportate,în siguranţă, la unităţi sanitare de pe raza judeţului Tulcea.

La ora transmiterii acestei ştiri toate drumurile naţionale şi judeţene din Tulcea sunt deschise, dar se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă.

UPDATE 10:15 Potrivit CNAIR, începând cu ora 10.00 au fost ridicate restricţiile de tonaj instituite pe anumite sectoare de drumuri naţionale din judeţele Tulcea şi Constanţa. Astfel, la această oră, circulaţia este deschisă pentru toate categoriile de autovehicule pe drumurile naţionale din cele două judeţe.

Circulaţia a fost restricţionată pentru autovehiculele cu masă totală mai mare de 3,5 tone din cauza viscolului şi a ninsorilor abundente.

Joi, mai multe sectoare de drum naţional au fost blocate de autotrenuri neechipate corespunzător care au îngreunat accesul utilajelor de deszăpezire şi deplasarea celorlalţi participanţi la traficul rutier.


"În judeţul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente. În judeţul Vaslui, sunt închise DC 16 Arsura – Mihail Kogălniceanu şi DC 4 Rebricea –Draxeni. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile au rămas nealimentate cu energie electrică mai multe localităţi din următoarele judeţe: Judeţul Constanţa - 4 localităţi; Judeţul Hunedoara - 19 localităţi; Judeţul Tulcea - 48 localităţi. Circulaţia feroviară a fost reluată pe un fir, pe Magistrala 300, între staţiile de cale ferată. Comarnic şi Valea Largă, se circulă în cascadă. I.R. nr. 8655 Constanţa –Tulcea este blocat, din cauza viscolului, pe linia de cale ferată 804 între staţiile Cataloi şi Tulcea", transmite IGPR.

Din cauza vântului, sunt suspendate manevrele în portul Mangalia din judeţul Constanţa.

În perioada 17-19 ianuarie, 7.928 de poliţişti din judeţele vizate de atenţionările meteorologice au acţionat zilnic, cu 4.123 de autospeciale, pentru prevenirea evenimentelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, potrivit IGPR.

"Pe parcursul avertizărilor, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, iar conducătorilor auto le-au fost aplicate 643 de sancţiuni, dintre care 6 pentru lipsa anvelopelor de iarnă şi 637 pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere", transmit poliţiştii.

Opt drumuri judeţene din judeţele Caraş Severin, Iaşi şi Vaslui sunt, vineri dimineaţă, în continuare închise, potrivit Centrului Infotrafic. De asemenea, zeci de localităţi din 3 judeţe au rămas nealimentate cu energie electrică.

Drumurile judeţene închise sunt DJ 608A Telescaun - Muntele Mic, judeţul Caraş Severin, DJ 244F Bohotin – Mojna şi DJ 282 Movileni- Gropniţa din judeţul Iaşi, şi DJ284 Arsura – Ghermăneşti, DJ244A Roşieşti-Roşieşti Gară, DJ 237 Codăeşti – Dăneşti, DJ 243 Ciocani – Crâng şi DJ 246 Tăcuta – Focşaşca din judeţul Vaslui.

În judeţul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente.

Din cauza viscolului, au rămas nealimentate cu energie electrică 4 localităţi din judeţul Constanţa, 19 din Hunedoara şi 48 din Tulcea.

Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia feroviară a fost reluată pe un fir, pe Magistrala 300, între staţiile de cale ferată Comarnic şi Valea Largă, se circulă în cascadă. I.R. nr. 8655 Constanţa –Tulcea este blocat, din cauza viscolului, pe linia de cale ferată 804, între staţiile Cataloi şi Tulcea.

Vineri este în vigoare o atenţionare cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite şi zăpadă spulberată în mai multe judeţe din centrul ţării şi în judeţul Tulcea. Alte zone din estul ţării sunt sub atenţionare cod galben.

Circulaţia pe toate sectoare de drum naţional din judeţele Tulcea şi Constanţa a fost redeschisă, arată CNAIR. Restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone se menţin pe mai multe drumuri. 

”Îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice în mai multe zone din judeţele Tulcea şi Constanţa, a permis redeschiderea circulaţiei pe mai multe drumuri care au fost închise ieri din cauza ninsorilor, vântului puternic şi vizibilităţii reduse”, arată CNAIR.

Astfel, au fost deschise, cu restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone toate cele 4 sectoare de drum naţional din judeţele Tulcea şi Constanţa, respectiv DN 22 (Isaccea – Somova) judeţul Tulcea, între km 141+995 – km 164+635, DN 22A (Cătăloi – Hârşova) judeţele Tulcea şi Constanţa, între km 0+000 – km 85+925, DN 22D (Horia – Ciucurova) judeţul Tulcea, între km 40+000 – km 52+000 şi DN 22F (Horia – Nalbant) judeţul Tulcea, între km 0+000 – km 13+900.

Se menţin restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi pe DN 22 (Smârdan – Ovidiu) judeţele Tulcea şi Constanţa, între km 86+356 – km 287+456, DN 22D (Măcin – intersecţia cu DN 22) judeţul Tulcea, între km 0+000 – km 81+287, DN 22E (Garvan – I.C. Brătianu) judeţul Tulcea, între km 0+000 – km 14+260.

Joi, mai multe sectoare de drum naţional au fost blocate de autotrenuri neechipate corespunzător care au îngreunat accesul utilajelor de deszăpezire şi deplasarea celorlalţi participanţi la traficul rutier.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici