Video FOTO A opta zi de proteste în ţară. La Cluj-Napoca, Sibiu şi Iaşi, protestatarii au ieşit în stradă în ciuda ploii şi ninsorii

Peste 1.000 protestatari s-au adunat, marţi seara în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la Sibiu sunt 1.000 de oameni în stradă, iar la Iaşi, protestele continuă în ciuda faptului că este cod galben de ninsoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4304 afișări

CLUJ-NAPOCA

Peste 1.000 de clujeni s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, susţinând că rezistenţa continuă până la căderea Guvernului Grindeanu, ei constituind Consiliul Cetăţenilor, iar oamenii din piaţă urcă pe scenă şi îşi expun puncte de vedere despre situaţia din ţară.

Protestatarii s-au adunat, marţi seara, începând cu ora 19, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în ciuda ploii, având asupra lor steaguri tricolore şi câteva afişe cu mesaje precum „România e noastră, nu-i lăsăm s-o jefuiască”, „Dragnea, credeai că dacă faci dansul ploii, scapi de noi? „Singura soluţie, scris în Constituţie – Dragnea întrebare”.

„Ne-am adunat în Piaţă şi dacă plouă pentru că vrem să arătăm că nu ne dăm bătuţi. Rezistenţa continuă, suntem din nou în stradă să trimitem împreună Guvernul Grindeanu acasă. Să plece şi Dragnea, şi Tăriceanu, şi Ciorbea. Nu ne lăsăm. De când lăsăm noi, clujenii, problemele pe jumătate rezolvate? Mergem până la capăt. Prin adoptarea OUG nr. 13 a fost adusă o gravă atingere statului de drept şi independenţei justiţiei care nu se poate repara decât prin demisia Guvernului. De aceea, aici constituim Consiliul Cetăţenilor, iar fiecare poate veni să îşi exprime punctul de vedere faţă de situaţia creată în ţară de Guvernul Grindeanu”, a spus Bogdan, unul dintre protestatari.

Un alt protestatar a propus ca, până duminică, să fie alcătuită o listă de revendicări ale cetăţenilor care să fie, ulterior, negociată cu partidele şi Parlamentul.

În Piaţa Unirii, protestatarii au scandat „Demisia”, „Hoţii”, „DNA să vină să vă ia”, „Jos Guvernul”, „Fără ordonanţe”, apoi au plecat în marş prin oraş, deşi la Cluj-Napoca plouă.

SIBIU

Nici la Sibiu protestatarii nu s-au speriat de ploaie, ci s-au adunat în Piaţa Mare, unde scandează împotriva Guvernului Grindeanu şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

La ora transmiterii acestei ştiri sunt circa 1.000 de protestatari care au pornit în marş câţiva kilometri prin centrul oraşului, scandând „Hoţii, hoţii”, „DNA să vină să vă ia”.

La Sibiu, protestatarii sunt invitaţi să îşi scrie doleanţele pe hârtie, urmând ca acestea să fie adunate şi transmise Guvernului.

Sibiul este sub atenţionare meteorologică de ploi însemnate cantitativ până joi.

IAŞI

Aproximativ 300 de protestatari au ieşit în stradă şi la Iaşi, pentru a opta seară la rând, deşi ninge fără întrerupere de câteva ore, oraşul fiind sub atenţionare cod galben de ninsori.

Cei mai mulţi dintre protestatari şi-au pus în piept insigne pe care scrie „#rezist”, ei declarând că sunt nemulţumiţi de gestul parlamentarilor PSD de Iaşi care miercuri au părăsit plenul în timpul discursului preşedintelui.

"Am venit în fiecare seară cu amândoi copiii. Dacă nu eu, soţul. Au învăţat scandările şi cer ei să vină. Pentru viitorul lor ma întorc în Piaţa Unirii şi am să vin până o să ne asculte", a explicat una dintre protestatarele prezente în Piaţă.

Un alt protestatar spune că a venit să scandeze împotriva PSD deşi a votat acest partid la alegerile parlamentare.

„I-am votat, recunosc, este şi vina mea. Dar când am văzut ce vor să facă mi-am dat seama că vor distruge viitorul nepoţilor mei şi asta nu pot să accept. Să plece, atât îmi doresc acum”, a spus ieşeanul.

ALBA IULIA

Circa 50 de persoane au participat, marţi seara, la Alba Iulia, la un nou protest antiguvernamental, scandând pe ploaie ”noi în frig, hoţii la răcoare”, în vreme ce afişau mesaje precum ”suntem slugi în ţări străine, vrem acasă la mai bine”.

”Protestăm împotriva corupţiei în general. Chemăm lumea alături de noi, trebuie să creăm un spirit civic, iar aceste lucruri să nu se mai întâmple. Ceea ce s-a întâmplat spre sfârşitul lui ianuarie începutul lui februarie nu ar mai trebui să se mai întâmple niciodată în ţara noastră. Nu mai vrem legi date noaptea, nu mai vrem hoţie legală”, a spus Cristian Stan.

Acesta a adăugat că protestul se va opri când ”România intră în normalitate”.

ARAD

Aproximativ 30 de persoane au protestat şi la Arad, o femeie declarând corespondentului MEDIAFAX că actualii miniştri trebuie să plece, iar PSD să formeze un alt Guvern.

„Vin la proteste încă din prima seară şi voi continua să o fac până când situaţia în ţară se va schimba, pentru că am doi copii care mi-au spus că dacă lucrurile nu se schimbă vor pleca unul în SUA şi unul în Austria. Este nevoie ca actualii miniştri să plece pentru modul în care s-au comportat cu Ordonanţa 13, însă PSD poate forma un alt guvern cu miniştri noi, fără probleme penale”.

Protestatarii au la ei câteva pancarte şi steaguri tricolore şi se adăpostesc de ploaie cu pelerine şi sub multe umbrele.

CRAIOVA

Şi la Craiova au protestat, marţi seara, aproximativ 50 de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici