Video FOTO Pompierii suceveni au reuşit salvarea unei lebede din albia îngheţată a râului Suceava

Pompierii suceveni au reuşit, sâmbătă după amiaza, în condiţiile de ger, cu temperaturi resimţite în jurul valorii de -40 de grade, să salveze una din lebedele din albia râului Suceava, după ce două lebede au fost găsite moarte, fiind prinse în gheaţa râului, relatează corespondentul MEDIAFAX.

544 afișări

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a menţionat că intervenţia pentru salvarea lebedelor continuă. El a menţionat că reprezentanţii unei asociaţii de protecţie a animalelor au adus o plasă, cu ajutorul căreia pompierii militari au reuşit să prindă una dintre lebele aflate pe râul Suceava, în zona bazarului din municipiu şi că operaţiunile de prindere a celorlalte trei lebede continuă.

Găleată a precizat că misiunea se desfăşoară în condiţiile unui ger năprasnic şi speră să fie încheiată cu succes.

El a adăugat că în cazul păsărilor care nu au putut fi salvate s-a făcut tot posibilul pentru capturarea lor, dar că nu s-a reuşit.

Două lebede dintr-un grup de şase care au fost văzute în albia râului Suceava au fost găsite, sâmbătă, moarte, îngheţate, iar alte patru au zburat în amonte spre un ochi de apă la sosirea echipelor de intervenţie.

Una dintre cele patru lebede a fost capturată şi va fi adăpostită pe perioada gerului de o asociaţie de protecţie a animalelor care ar urma să preia şi celelalte păsări care ar urma să fie capturate de echipa ISU Suceava.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici