Video FOTO, VIDEO Câteva sute de oameni, protest din Piaţa Victoriei spre sediul Curţii Constituţionale. Miting şi la Sibiu/ Protestele, faţă de noul Guvern şi deciziile CCR

Câteva sute de persoane s-au strâns, duminică seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a protesta faţă de deciziile CCR şi de numirea lui Mihai Tudose în funcţia de premier al României. Protestul a fost organizat pe Facebook, fiind intitulat "Împreună salvăm ţara e corupţi".

8206 afișări

UPDATE 23:04 Protestul din Capitală s-a încheiat

Protestul care a avut loc, duminică seara, în Bucureşti s-a încheiat la sediul CCR. Oamenii s-au strâns în Piaţa Victoriei şi au mers în marş spre Palatul Parlamentului unde este şi sediul Curţii.

Una dintre nemulţumirile protestatarilor este legată de mai multe hotărâri ale Curţii. O altă nemulţumire se referă la numirea lui Mihai Tudose în funcţia de premier al României. Protestul a fost organizat pe Facebook, fiind intitulat "Împreună salvăm ţara e corupţi".

"Deciziile Curţii Constituţionale ne revoltă: a hotărât că desfiinţarea noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi înlocuirea ei cu sintagma "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane" este constituţională; a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu; a obligat Parlamentul să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-şi grav atribuţiile; a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor! Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente", scrie pe pagina de Facebook creată pentru eveniment.

UPDATE 22:10 Protestatarii au ajuns la sediul CCR

Protestatarii care s-au strâns, duminică seara, în Piaţa Victoriei, au ajuns la sediul CCR, una dintre nemulţumirile acestora fiind legată de mai multe hotărâri ale Curţii.

O altă nemulţumire se referă la numirea lui Mihai Tudose în funcţia de premier al României. Protestul a fost organizat pe Facebook, fiind intitulat "Împreună salvăm ţara e corupţi".

UPDATE 21:12 Protest în Capitală. Câteva sute de persoane se îndreaptă către CCR

Câteva sute de persoane se îndreaptă, la ora transmiterii ştirii, către Curtea Constituţională a României. Oamenii protestează faţă de deciziile CCR şi numirea lui Mihai Tudose în funcţia de premier al României. Circulaţia rutieră este blocată pe o bandă de circulaţie pe traseul protestatarilor.

"O problemă este această majorare artificială a pensiilor care este absolut inutilă, în timp ce toate celelalte se scumpesc. A doua chestiune este că nu se poate să distrugi justiţia", susţine o penisonară prezentă la protest.

"Am ieşit pentru că nu vreau să plătesc impozit pe cifra de afaceri, mi se pare o hoţie pe faţă şi o manevră de a alunga investitorii din ţară", spune Cătălin.

"Deciziile Curţii Constituţionale ne revoltă: a hotărât că desfiinţarea noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi înlocuirea ei cu sintagma "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane" este constituţională; a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu; a obligat Parlamentul să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-şi grav atribuţiile; a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor! Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente", scrie pe pagina de Facebook creată pentru eveniment.

Protestul a fost organizat pe Facebook, fiind intitulat "Împreună salvăm ţara e corupţi". Oamenii s-au strâns în Piaţa Victoriei, începând cu ora 19.00.

 

Câteva sute de oameni, în Piaţa Victoriei, la protestul "Împreună salvăm ţara de corupţi"/

GALERIE FOTO, ÎN ARTICOL

Numărul persoanelor prezente la protest a ajuns la câteva sute, fiind în creştere.

"Deciziile Curţii Constituţionale ne revoltă: a hotărât că desfiinţarea noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi înlocuirea ei cu sintagma "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane" este constituţională; a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu; a obligat Parlamentul să puna prag la abuzul în serviciul, încălcându-şi grav atribuţiile; a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor! Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente" , scrie pe pagina de Facebook creată pentru eveniment.

De asemenea, oamenii sunt nemulţumiţi de numirea lui Mihai Tudose în funcţia de prim-ministru al României.

"Desemnarea noului Prim Ministru a fost o enormă dezamăgire pentru societatea civilă. Cu toţii aveam alte aşteptări dupa ce Preşedintele Iohannis menţionase calităţile pe care le aşteaptă de la persoana propusă pentru această funcţie: să fie o persoană integră, fără probleme penale şi cu anvergura profesională necesară pentru a conduce un guvern. Cu toate acestea, a fost ales un om cu zero realizări în guvernul Grindeanu, cu un doctorat suspect de plagiat şi bănuit chiar în interiorul propriului partid că are legături cu serviciile secrete. Să amintim că Preşedintele a afirmat la finalul anului trecut că <<politicianul dovedit plagiator trebuie sa dispară din politică>> ", mai scriu organizatorii.

Pe pagina de Facebook sunt reamintite protestele cauzate de OUG 13.

"Ne dorim o clasă politică curată şi onestă, care să lucreze pentru cetăţeni, nu doar în interes personal, o clasă politică bazată pe meritocraţie şi valori morale, valori europene. Lupta noastră nu trebuie să înceteze, pentru că doar împreună putem salva ţara de corupţi! De aceea, ieşim din nou în stradă în număr mare", mai spun organizatorii.

Oamenii anunţă că vor pleca în jurul orei 20.30 în marş către Parlament şi Curtea Constituţională a României.

UPDATE 20: 53 Aproximativ 100 de persoane protestează în centrul Sibiului împotriva Guvernului Tudose

Aproximativ 100 de persoane protestează, duminică seara, în Piaţa Mare din Sibiu împotriva Guvernului condus de Mihai Tudose, pe care îl numesc "Guvern de cancan", manifestanţii venind în centrul oraşului cu pancarte şi steaguri tricolore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sibienii au început să vină în Piaţa Maredupă ce s-au organizat pe Facebook, iar la ora transmiterii acestei ştiri sunt aproximativ 100 de persoane care protestează împotriva Guvernului condus de Mihai Tudose, pe care îl consideră „Guvernul de cancan”.

Protestul din centrul Sibiului a fost organizat pe facebook, fiind numit „Sibiul împotriva hoţiei şi minciunii (program de guvernare PSD)”.

„De când au ajuns la putere, aceşti guvernanţi nu au făcut altceva decât să atace justiţia (prin OUG13 si legea graţierii), să încerce îşi scape corupţii de închisoare şi să dezincrimineze hoţia (prin discuţiile privind introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu, de parcă dacă e sub o anumită sumă nu e tot abuz). Mai nou, văzând că minciuna (programul de guvernare) are picioare scurte, mai fac încă un pas împotriva noastră, a celor care muncim cinstit şi plătim taxe şi impozite, şi vor să naţionalizeze pilonul II de pensii, deşi au negat asta acum câteva luni, iar compania care a avertizat asupra acestui lucru a fost amendată. E momentul să spunem stop”, scriu organizatorii protestului.

Aceştia cer „un guvern care lucrează pentru noi, care crează un cadru optim pentru munca cinstită şi care ia măsuri benefice pentru noi, nu unul care e pus numai pe luat”.

Protestatarii au venit în Piaţa Mare cu însemne „#Rezist”, cu pancarte pe care scrie „Refuz să fiu solidar cu Guvernul de Cancan al României” , „PSD-ALDE-UDMR, încetaţi ţopăiala”, dar şi cu steaguri tricolore.

Protestul este unul paşnic, fără incidente.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici