Video FOTO, VIDEO | Sute de kilograme de carne fără elemente de identificare şi mizerie au fost găsite într-un restaurant de pe litoral

Inspectorii OPC au găsit, luni, sute de kilograme de carne şi peşte fără elemente de identificare şi cu stare termică schimbată într-un restaurant din municipiul Constanţa. Totodată, inspectorii au găsit bucătăria murdară, improprie pregătirii alimentelor.

834 afișări

Inspectorii au verificat materiile prime folosite de un restaurant din municipiul Constanţa, găsind sute de kilograme de carne şi peşte fără elemente de identificare şi cu stare termică schimbată.

De asemenea, în bucătăria restaurantului au fost găsite mai multe deficienţe, între care recipiente murdare şi alimente expirate sau improprii consumului, depozitate în condiţii neigienice.

În bucătăria localului au fost găsite mai multe produse a căror provenienţă nu este cunoscută, deoarece nu aveau etichete, iar alte produse erau recongelate.

”Aproape toată marfa a fost oprită de la consum şi sigilată în vederea distrugerii de către colegii de la Direcţia Sanitar-Veterinară, pentru schimbare stare termică, din proaspătă în congelat, lucru sancţionat de lege, pentru lipsa etichetelor care să ne arate atât durabilitatea minimală, cât şi provenienţa mărfurilor, pentru condiţiile de depozitare, aproape insalubre, blocul alimentar într-o stare deplorabilă, de igienă, cu pereţi scorojiţi şi neigienizaţi de foarte mult timp. Consider că orice procedură alimentară, într-o astfel de unitate de alimentaţie publică, este neconformă şi are potenţial periculos, dacă îmi cade tencuială în mâncare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful comisarilor de protecţia consumatorilor constănţeni, Horia Constantinescu.

Acesta a afirmat că patronul localului ar fi încercat să obstrucţioneze controlul.

”Am întrebat la începutul acţiunii de control dacă mai sunt şi alte spaţii de depozitare, ni s-a răspuns că nu mai sunt, ulterior am depistat o cameră cu lăzi frigorifice în care avea marfă. Am propus oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor”, a spus Horia Constantinescu.

Proprietarul restaurantului a fost invitat, marţi, la sediul CJPC Constanţa, unde va fi stabilită şi amenda pentru neregulile constatate.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici