Video FOTO Zeci de angajaţi ai societăţii de transport public din Ploieşti PROTESTEAZĂ în faţa Primăriei. Care este motivul manifestaţiei

Aproximativ 50 de angajaţi ai Transport Călători Expres (TCE) Ploieşti, societatea din subordinea Consiliului Local Ploieşti care asigură transportul public, protestează, vineri, în faţa Primăriei, oamenii spunând că în urma pierderii procesului cu ANAF s-a pus sechestru pe aproape toate autobuzele.

546 afișări

Zeci de angajaţi ai TCE s-au strâns, vineri, în faţa Primăriei, fără să scandeze lozinci, în schimb au adus cu ei vuvuzele, oamenii purtând şi pancarte pe care scria: „Robii adună, trântorii consumă”.

Sindicaliştii reclamă faptul că TCE a ajuns în pragul falimentului, ca urmare a deciziilor Consiliului Local. Angajaţii TCE mai reclamă şi faptul că, urmare a pierderii procesului cu ANAF, a fost pus sechestru pe 100 de autobuze din totalul de 130.

Pe de altă parte, spun angajaţii care au ieşit în stradă, bonurile de masa nu s-au mai dat din luna decembrie, iar contractul colectiv de muncă nu a fost încheiat.

„Nemulţumirile sunt legate de Consiliul Local, pentru felul în care îngrijesc dânşii transportul ploieştenilor. L-au adus la prag de faliment. În urma deciziilor Consiliului Local cu ani în urmă, cu TVA la ANAF... În urma procesului prin care s-au pierdut 12 milioane de lei, acum cu procesul cu Finanţele prin care trebuie să dea 15 milioane de lei. Nu mai poate funcţiona” a declarat Sebastian Suditu, lider de sindicat al Sindicatului Liber al Transportatorilor Profesionişti.

Sindicaliştii spun că de multe ori sunt nevoiţi să cumpere piese pentru autobuze ca să nu fie pusă în pericol viaţa călătorilor.

„Au pus sechestru pe 100 de autobuze…Bonurile ( de masa n.r.), din luna decembrie nu s-au mai dat, nu mai avem cu ce să circulăm, cumpărăm piese pe banii noştri. Există riscul să nu mai putem funcţiona. Noi ne cumpărăm rulmenţi, plăcuţe de frâne. Ne e frică să mai venim la serviciu. Se poate întâmpla o tragedie” a adăugat liderul de sindicat.

Angajaţii TCE spun că vor protesta timp de două săptămâni, în fiecare zi.

“Să ne dea banii pe care trebuie să-i dea. Datoriile. Avem datorii la furnizori peste 240 de milioane de lei. Să-i dea Consiliul Local“ a adăugat Suditu.

În prezent, TCE Ploieşti are angajate peste 1.100 de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici