Video Gîrbovan, despre boicotul din CSM: Cei 7 membri arată că nu sunt de acord cu legea, deci nu o aplică

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat că cei şapte membri CSM care au boicotat plenul demonstrează că nu sunt de acord cu legea în vigoare, motiv pentru care nici nu o aplică, adăugând totodată că acţiunea lor poate fi tradusă ca o „răsucire la spate a mâinii Guvernului”.

2891 afișări

„Cei 7 membri arată că nu sunt de acord cu legea în vigoare, motiv pentru care nici nu o aplică,. Rezumând, acesta este pesajul pe care il transmit. (...) Este o răsucire la spate a mâinii Guvernului, care este foarte periculoasă pentru că răstoarnă echilibrul puterilor în stat. Noi pretindem celorlalte puteri să nu facă presiune asupra noastră şi să ne resepcte indepnendenţa, ar trebui să dăm dovadă de acelaşi respect şi faţă de celalalte autorităţi şi de rolul pe care-l are fiecare”, a declarat Dana Gîrbovan, la Marius Tucă Show.

Potrivit magistratului, cei şapte membri CSM ar fi trebuit să voteze în plen aşa cum considerau.

„Dar nu pot printr-o acţiune de forţă, o minoritate să blocheze aplicarea legii de către majoritate şi nici să cu justificări că ei ar vorbi în numele majorităţii judecătorilor şi că asta îşi doresc. Au o lege pe care trebuie să o respecte. Vă puteţi imagina ce înseamnă, venind de la cel mai înalt for, transmiterea unui astfel de mesaj: că legea este obligatorie atunci când noi suntem de acord cu ea”, a mai spus Gîrbovan.

Şapte membri ai CSM, printre care şi Nicolae Solomon, vicepreşedinte al forului, au cerut public amânarea tuturor discuţiilor cu privire la Secţia de Investigare a magistraţilor până la traducerea raportului Comisiei de la Veneţia şi a raportului GRECO.

Aceştia nu s-au prezentat la plenul de luni, de aceea şedinţa a fost amânată din lipsă de cvorum.

Taguri:
dana girăbvan,
csm,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici