Video În carantină, lecţiile online sunt grele şi pentru profesori. Expert în educaţie: Profesorii nu au niciun fel de control

  • O profesoară de biologie din Iaşi susţine că din orele online cel mai mult lipseşte factorul uman
  • Diana Prodan a explicat că este mult mai greu să controlezi o lecţie online decât una în clasă
  • Cât despre elevii de a 12-a, cadrul didactic spune că mulţi credeau că se va anula Bacalaureatul
6038 afișări

Fie că eşti elev sau cadru didactic, orele online e clar că au fost o schimbare majoră în viaţa ta. În mod normal, acum te pregăteai de teze, încheierea mediilor, bacalaureat sau evaluare naţională. Clasele sunt acum goale, iar tu stai în faţa unui calculator şi orele se ţin online. Diana Prodan este profesor de biologie la liceul Dimitrie Cantemir din Iaşi, iar schimbările au venit cu multe provocări. 

Diana Prodan, profesoară de biologie: Lipseşte factorul uman, socializarea, interacţiunea dintre copii şi noi, plus alte dificultăţi. Pentru mine e mult mai greu să îmi pregătesc lecţiile online, pentru că volumul de muncă este mult mai mare, să controlezi lecţia online e mult mai greu decât faţă în faţă cu copiii, pentru mine.

Cât de realiste sunt aceste ore se întreabă şi Liliana Romaniuc, expert în educaţie. Ea spune că profesorul nu are niciun control atunci când predă online.

Liliana Romaniuc, expert în educaţie: Una este să îl ai pe copil în spaţiul fizic de la şcoală să îl urmăreşti să poţi discuta cu el şi alta este tu să fii într-un loc, el să fie într-un alt loc, un spaţiu asupra căruia, tu practic nu ai niciun fel de influenţă şi niciun fel de control.

Pentru că Diana Prodan predă o materie dintre cele pentru Bacalaureat, vede situaţia elevilor de clasa a 12-a un pic mai diferit. Ea crede că doar cei care chiar şi-au dat interesul în ultimele luni şi au învăţat pot avea succes la acest examen.,

Diana Prodan, profesoară de biologie: Cei care au ţinut pasul vor reuşi să ajungă în zece zile la un nivel înalt. Iar cei care nu, nu vor mai reuşi. Ei mizează pe faptul că se va anula bacul, mulţi dintre ei asta speră, să li se anuleze bacul.

Bacalaureatul va fi susţinut începând cu data de 22 iunie, iar de pe 2 iunie, elevii de clasa a 12-a vor putea merge la şcoală pentru a recapitula materia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici