Video Îngerul păzitor al copiilor care au nevoie de operaţii în străinătate: „Nu am cuvinte, fără ajutorul ei ar fi fost imposibil să ajungem aici”

  • Din cauza anulării curselor aeriene, pacienţii nu mai pot ajunge la tratament în străinătate
  • Victoria a suferit complicaţii în urma unui transplant de ficat şi trebuia să ajungă la Palermo
  • Adelina Tonceanu strânge banii necesari pentru curse aeriene private cu scop medical. De la începutul crizei, Adelina Toncean a facilitat transportul a 3 copii cu probleme medicale
803 afișări

Victoria nu a împlinit încă doi ani, dar a trecut deja peste mai multe hopuri decât alţii într-o viaţă întreagă. A suferit un transplant de ficat, dar din păcate au apărut complicaţiile. Aşa că mica pacientă avea nevoie urgent să ajungă la Palermo.

Cum toate zborurile comerciale către Italia sunt suspendate acum, singura opţiune era un avion privat. Iar de asta s-a ocupat Adelina Toncean, fondatoarea Asociaţiei Blondie.

„Am pregătit avionul, am anunţat părinţii, peste jumătate de oră ne-au spus că nu se va mai pleca joi, am anulat avionul, am anunţat părinţii, spitalul, şi peste încă jumătate de oră că totuşi se pleacă joi, iar am anunţat avionul, părinţii, spitalul, între timp preţul avionului a crescut cu 2500 de euro”, spune Adelina Tocean, fondator Asociaţia Blondie.

După multe emoţii, Victoria şi mama ei au ajuns până la urmă la Spitalul ISMETT din Palermo.

„Deocamdată se investighează, astăzi o să-i facă şi biopsie. Nu am intrat în spital, ni s-a făcut testul Covid, după care am aşteptat 4  ore, după care am fost preluaţi şi duşi pe secţie. Ce să zic, nici nu am cuvinte, fără ajutorul Adelinei ar fi fost imposibil să ajungem în perioada asta aici”, afirmă Nimara Nicoleta, mama fetiţei.

„Este o mare bucurie pentru că am reuşit ceva ce nu am crezut că o să reuşim vreodată în această situaţie în care ne aflăm”, explică dr. Daniela Păcurar, medic primar pediatru la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

De la începutul epidemiei de coronavirus, Adelina a reuşit să ajute 3 copii, care erau internaţi în diferite clinici din Europa şi nu mai puteau să revină în ţară. Fiecare zbor medical privat a costat între 16.000 şi 30.000 de euro, bani strânşi cu ajutorul unor firme private. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici