Lipiţi de ecrane. 42% din copii petrec zilnic între două şi 5 ore în faţa ecranelor. Ce pot face părinţii?

  • Aproximativ 67% din părinţii care lucrează au observat stări de frustrare şi anxietate la copii în ultimul an.
  • Andrei, elev: „Cu părinţii mă văd în fiecare zi, dar parcă nu mai stăm aşa mult împreună.”
  • În jur de 42% din copii petrec între două şi 5 ore zilnic în faţa ecranelor, în afara orelor de şcoală.
899 afișări
Imaginea articolului Lipiţi de ecrane. 42% din copii petrec zilnic între două şi 5 ore în faţa ecranelor. Ce pot face părinţii?
Munca de acasă a venit ca o salvare pentru părinţii care nu aveau cu cine să îşi lase copilul. Dar a venit şi cu unele dezavantaje, conform Aleph News.
 
Aproximativ 67% din părinţii cae lucrează au observat stări de frustrare şi anxietate la copii în ultimul an, conform unui sondaj recent. În pandemie, Eugenia, părinte, spune că a lucrat mai mult de acasă. „Nu pot spune că este o perioadă normală şi benefică. E foarte important să fii prezent pentru copil, nu prezent fizic, ci prezent în a-l asculta, a-l înţelege, a fi acolo cu el”, a povestit Eugenia Deaconu.
 
Şi părinţii lui Andrei, elev, au lucrat de acasă în pandemie. Au încercat să îşi împartă timpul, dar programul lor era diferit. Acum, în vacanţă, el petrece mai mult timp pe device-uri. 
 
Cu părinţii mă văd în fiecare zi, dar, totuşi, parcă nu mai stăm aşa mult împreună, chiar dacă suntem acasă, că nu ştim când avem timp, nu ştim ce program avem, când avem şcoală, servicu”, a spus Andrei Roman.
 

O generaţie lipită de ecrane 

 
42% din copii petrec între două şi 5 ore zilnic în faţa ecranelor, în afara orelor de şcoală.
 
Livia Vlad este educator parental. Ea propune separarea timpului dintre muncă şi copil. Iar, în aşteptarea păinţiilor, copilul ar trebui să desfăşoare activităţi pentru dezvoltarea lui.
 
Dacă poate părintele să ofere orice alte activităţi creative este cel mai potrivit mai ales pentru copiii de până în clasa a-4-a, nivel preşcolar şi primar, activităţile creative de orice gen: decupare, colorare, mişcare în aer liber, e cea mai importantă mişcarea în aer liber”, a explicat Livia Vlad.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici