Video Lumina Învierii, primită cu emoţie la Timişoara. Mitropolitul Banatului: “Dumnezeu îi mângâie cu această Lumină pe cei din spitale”

  • Lumina Sfântă a fost dusă la casele credincioşilor din Timişoara de voluntari
  • Lumina Învieri va fi împărţită credincioşilor bănăţeni şi în prima zi de Paşte
  • Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timişoara cu o aeronavă specială, care a aterizat pe Aeroportul Traian Vuia
  • Mitropolitul Banatului: “Dumnezeu îi mângâie cu această Lumină pe cei din spitale”
90 afișări

Pentru prima dată în istorie, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii s-a desfăşurat în izolare. Bisericile au fost goale, iar poliţiştii au stat de pază în faţa lăcaşurilor de cult.  La Timişoara, la fel ca-n toată ţara, lumina a fost împărţită credincioşilor acasă.

Î.P.S. Ioan Selejan, mitropolitul Banatului: Poate niciodată în istoria zbuciumată a României n-au asteptat credincioşii români atât de mult aceasta lumină ca în noaptea aceasta, având în vedere restricţionările care sunt la slujbele de la sfintele biserici. Îi mulţumim lui Dumnezeu că ne-a mangâiat cu Lumina. Dumnezeu să îi mângâie cu aceasta Lumină pe cei care sunt în spitale şi vă aducem la cunoştinţă că va ajunge în toate capelele de la spitalele noastre şi Dumnezeu să-i ţină aşa şi pe medicii care stau nestinşi ca lumina aceasta, zi şi noapte, lângă parinţii noştri care sunt acum bolnavi”

La biserica din Piaţa Sinaia din Timişoara, Sfânta Lumină a fost împărţită voluntarilor, iar aceştia au dus-o mai departe la scările de bloc şi la casele oamenilor.

Lumina Învieri va fi împărţită credincioşilor bănăţeni şi în prima zi de Paşte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici