Video Magistraţii protestează pe treptele Curţii de Apel Bucureşti. Lăncrănjan, procurorul DNA care instrumentează dosarul Tel Drum: Dialogul cu puterile să fie în sensul păstrării transparenţei | VIDEO

Mai mulţi judecători şi procurori s-au strâns, luni seară, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, pentru a protesta faţă de modificarea legilor justiţiei şi faţă de OUG de modificare a acestora. Iniţial, magistraţii nu au fost lăsaţi de jandarmi să rămână pe trepte, din dispoziţia conducerii.

757 afișări

„Este un protest tăcut al colegilor judecători şi procurori. Este public ce cerem în legătură cu legile justiţiei şi cu modalitatea în care se întâmplă modificările legislative în această perioadă. Dialogul cu celelalte puteri ale statului ar trebui, la acest moment, să fie în sensul păstrării principiului echilibrului şi transparenţei. Toate solicitările judecătorilor şi procurorilor sunt publice prin intermediul asociaţiilor sau demersuri personale”, a declarat procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, cea care instrumentează dosarul Tel Drum, în care este vizat Liviu Dragnea.

La rândul său, Andreea Sârbu, judecător la Judecătoria Sectorului 1, a declarat că vrea revizuire a ultimelor modificări legislative.

„Ce-mi doresc eu şi vorbesc în nume propriu - o revizuire a legilor justiţiei, a pachetului de trei legi ale justiţiei, care încalcă mult independenţa justiţiei. Lăsând la o parte ordonanţele care au venit după aceea, care evident că ne încalcă independenţa, nici pachetul de cele trei legi ale justiţiei nu este în concordanţă cu legislaţia europeană şi nu respectă separaţia puterilor în stat şi statul de drept. (...) Dreptul la liberă exprimare nu mi-l poate interzice nimeni. Acesta este un drept prevăzut de CEDO, e în Constituţie. E un drept pe care-l avem şi noi, magistraţii, ca orice simplu cetăţean”, a declarat Andreea Sârbu.

Iniţial, responsabilii cu paza şi protecţia de la Curtea de Apel Bucureşti le-au transmis magistraţilor că nu pot protesta pe treptele instanţei, invocând dispoziţii ale conducerii. Însă, procurorii şi judecătorii au rămas câteva minute pe trepte pentru un protest mut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici