Video Mamele şi nou-născuţii de la Maternitatea Bega s-au vindecat de COVID-19. Femeile au plâns de bucurie

  • Mamele şi nou-născuţii de la Maternitatea Bega au câştigat lupta cu noul COVID
  • Lacrimi de fericire, la Maternitatea Bega din Timişoara, unde ajung cazurile de coronavirus
  • Încă doi bebeluşi cu COVID-19 au fost vindecaţi
  • Mămicile au plâns de bucurie, când şi-au luat pruncii în braţe
462 afișări

Cei doi bebeluşi infectaţi cu COVID-19, care mai erau internaţi la Maternitatea Bega din Timişoara au fost vindecaţi. Atât ei, cât şi mămicile lor, au plecat acasă, iar momentul revederii a fost unul plin de emoţie.

Alexandra nu a văzut-o pe micuţa Eva, de pe data de 16 aprilie. Amândouă au fost infectate cu COVID-19, în focarul de la Maternitatea Odobescu şi trasnferate la Bega. Aici au stat în saloane separate.

„Nu ne mai gândim la ce a fost. Încercăm să ne bucărm de ce va fi”, spune o mămică.

Prin clipe grele a trecut şi Adina, o tânără mămică de numai 19 ani. Şi ea şi bebeluşul Ştefan au fost infectaţi cu coronavirus şi despărţiţi, pentru săptămâni în şir.

Loredana a fost mai norocoasă. Doar ea a contractat COVID-19, nu şi bebeluşul. I-a fost însă, la fel de greu, pentru că nu l-a văzut mult timp.

În total, la Maternitatea Bega din Timişoara, au ajuns 19 mămici şi gravide cu coronavirus, dar şi trei bebeluşi. Cei mici s-au vindecaţi toţi şi au ajuns acasă.

„Este clar, toţi am avut emoţii, toţi am avut trac, toţi am avut stres, pentru că, repet este o boală nouă pe care nu am mai întâlnit-o, sunt proceduri pe care nu le-am mai avut niciodată şi a trebuit să facem faţă şi cred că împreună cu colectivul am dovedit că se poate ca după cinci săptămâni de activitate şi tratament în zona roşie să reuşim să menţinem regulile şi toate măsurile pe care le-am impus conform metodologiei, conform normativelor epidemiologice şi nici o persoană din maternitate, din cadrul maternităţii şi din pacientele pe care le-am avut internate, nu au suferit vreo infecţie sau reinfectare”, spune Marius Craina, şeful Maternităţii Bega.

În acest moment, la Maternitatea Bega din Timişoara mai este internată o singură gravidă, pentru care se aşteaptă al doilea test de COVID 19. Primul a ieşit negativ, iar dacă şi al doilea va fi la fel, ea va fi lăsată să plece acasă.

Mamele şi nou născuţii de la Maternitatea Bega, au câştigat lupta cu noul COVID

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici