Video Mărturia unui bărbat care a fost împuşcat în ochi la Revoluţie: Am stat în spital două săptămâni. Soţia mă ştia mort. VIDEO

Peste 700 de oameni, victime şi urmaşi şi revoluţionarilor, au fost, vineri, la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a avut loc primul termen în cameră preliminară, în dosarul Revoluţiei. Cei mai mulţi au declarat că au venit cu speranţă, dar nu cred că acest dosar va ajunge la final, ci, mai degrabă, că este „timp pierdut” şi că „nici de acum în 30 de ani nu se va întâmpla nimic”.

1142 afișări

Gheorghe Preda a fost împuşcat în ochi la Revoluţie, iar două săptămâni a stat în spital, timp în care soţia l-a crezut mort. Plecase de acasă pentru a-i cumpăra fiicei un cadou de sărbători.

„Timp pierdut. Am venit degeaba aici, să ne vadă lumea. Până acum nu ne-a văzut pe toţi laolaltă. (...) Ca de sărbători, m-am dus şi eu să îi cumpăr ceva fiicei şi nu am mai nimerit să cumpăr că m-au împuşcat. Cine? Nu ştiu! M-au împuşcat în ochi. Am stat în spital două săptămâni. Femeia mă ştia mort, până am venit înapoi acasă. Am avut dureri în continuu la ochi. După doi ani de zile mi-au scos ochiul de tot. Am făcut şi cheaguri de sânge pe creier. Am fost operat şi pe creier, am pierdut vederea şi pe partea dreaptă. Am căzut şi acum sunt în scaun din cauza piciorului, mi-am rupt piciorul”, a povestit bărbatul.

Victima Revoluţiei nu mai speră că după 30 de ani se va face dreptate.

„Dacă nu s-a soluţionat în 30 de ani, ce să mai faci acum? Se soluţionează acum, în 5 minute? Nici de acum în 30 de ani nu se va întâmpla nimic”, a mai spus Gheorghe Preda.

Nou termen pentru procesul Revoluţiei. Unele citaţii s-au întors pentru că persoana a decedat

Procesul Revoluţiei a fost amânat pentru data de 21 februarie 2020, după ce instanţa a constatat lipsa de procedură. Timp de cinci ore au fost strigate 3.516 persoane.

Timp de cinci ore, la primul termen al Revoluţiei au fost strigate 3.516 persoane. Aproximativ 600 dintre ele au fost prezente.

Instanţa a stabilit un nou termen de judecată, respectiv data de 21 februarie 2020, ora 9.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici