Video Ministerul Transporturilor: Circulaţia este întreruptă pe anumite segmente de drum, echipele intervin / Drum naţional din Harghita, închis traficului: apa are jumătate de metru pe carosabil. FOTO

Circulaţia rutieră este întreruptă pe anumite porţiuni de drumuri din cauza depunerilor de potol, pietre şi crengi rupte, echipele Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri acţionând pentru îndepărtarea lor, a anunţat un oficial al ministerului, în şedinţa comandamentului de inundaţii de la MAI.

1473 afișări

UPDATE Circulaţia rutieră este oprită pe patru drumuri naţionale din cauza inundaţiilor

Circulaţia este întreruptă pe patru tronsoane de drumuri naţionale din cauza aluviunilor şi a apei acumulate pe suprafaţa carosabilă, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

În judeţul Neamţ, circulaţia rutieră este oprită pe DN15 Borsec –Poiana Largului, pe raza comunei Poiana Teiului, între kilometrii 237+800 de metri şi 238+100 de metri, în timp ce în judeţul Vrancea, traficul e întrerupt pe DN2N, la Jitia, între kilometrii 53+300 şi 53+400 de metri, şi pe DN2L, la Soveja, kilometrul 59+900 de metri.

Totodată, în judeţul Harghita, circulaţia pe DN11B Cozmeni – Târgu Secuiesc, este oprită la kilometrul 23, în zona localităţii Casinu Nou.

Sunt şi paru tronsoane de drum naţional cu circulaţia îngreunată din cauza inundaţiilor, respectiv DN57 Moldova Nouă – Oraviţa, în zona localităţii Radimna din judeţul Caraş –Severin, DN17 Suceava – Vatra Dornei, în zona localităţii Frasin în judeţul Suceava, DN11 Bacău – Oneşti, în zona localităţii Sănduleni din judeţul Bacău şi DN15B Târgu Neamţ - Ceahlău, între localităţile Pipirig şi Vânători-Neamţ din judeţul Neamţ.

Ministerul Transporturilor: Circulaţia este întreruptă pe anumite segmente de drum, echipele intervin 

„Avem în judeţul Bacău pe segmente de drum naţional întreruperi ale circulaţiei din cauza viiturilor produse de precipitaţiile abundente din ultima perioadă care au adus pe carosabil depuneri de potmol, pietre şi crengi rupte din copaci”, a precizat oficialul.

Potrivit reprezentantului ministerului, în judeţul Neamţ pe DN15 km 237, circulaţia este întreruptă, în judeţul Braşov DN 11B, în dreptul localităţii Sânzieni, pe DN 73A în dreptul localităţii Poiana Mărului şi în zona Timişoara DN 57, în zona km 116, unde circulaţia se desfăşoară pe un singur fir.

„Precizez faptul că pe toate aceste segmente de drumuri naţionale, echipele Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri acţionează cu forţe şi mijloace proprii pentru îndepărtarea tuturor obstacolelor aflate pe partea carosabilă”, a declarat delegatul Ministerului Transporturilor.

Drum national din Harghita, închis circulaţiei; apa are jumătate de metri pe carosabil

Drumul Naţional 11B, între localităţile harghitene Cozmeni şi Târgu Secuiesc, a fost închis circulaţiei, sâmbătă dimineaţa, din cauza apei de pe carosabil, care are circa 50 de cm. În alte zone ale judeţului Harghita, mai multe gospodării au fost inundate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, DN 11 B, între localităţile Cozmeni şi Târgu Secuiesc, este închis circulaţiei din cauza că apa de pe carosabil măsoară circa 50 de centimetri, pe o suprafaţă de peste 100 de metri liniari. Astfel, s-a luat decizia închiderii drumului între km 22 şi 24.

În comuna Corbu, au fost inundate mai multe gospodării, iar pompierii intervin pentru evacuarea apei din cinci pivniţe.

De asemenea, într-o altă localitate a judeţului, Nădejdea, pompierii militari s-au mobilizat pentru îndiguirea cu saci de nisip a malului pârâului Racu Mare, care a crescut foarte mult în ultimele ore din cauza precipitaţilor abundente, şi pe alocuri s-a revărsat, însă fără să afecteze gospodării.

Judeţul Harghita se află sub cod portocaliu de ploi puternice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici