Video Monede ce au fost aruncate peste sângele revoluţionarilor din 1989, sfinţite în Pasajul Universităţii | FOTO, VIDEO

Asociaţia 21 Decembrie a dezvelit, joi, în pasajul Universităţii din Bucureşti, o placă ce a fost montată în memoria victimelor din noaptea de 21 decembrie 1989. De asemenea, un preot a sfinţit o raclă cu monede care ar fi fost aruncate, tot la acea vreme, peste sângele celor care au pierit atunci.

1098 afișări

O raclă cu mai multe monede din decembrie 1989, despre care Doru Mărieş, preşedinte al Asociaţiei 21 Decembrie, spune că încă mai au sânge pe ele, a fost sfinţită de către fostul paroh al Bisericii Colţea, preotul Sandu Mehedinţu.

Monedele, spune Mărieş, au fost aruncate de către trecători peste sângele celor care au murit în Piaţa Universităţi, în noaptea de 21 decembrie, şi au fost strânse de pe asfalt de către preotul Mehedinţu. Racla cu aceste monede a fost depusă, joi, în Biserica Colţea.

Revoluţionarii au dezvelit, tot joi, în Pasajul Universităţii, şi o placă ce a fost montată aici în memoria celor care au murit în noaptrea de 21 decembrie 1989.

„În noaptea de 21 decembrie 1989, oriunde priveai în acest pasaj şi staţia de metrou, vedeai violenţă, moarte şi sânge. Aici Armata, Miliţia şi Securitatea au ucis, rănit, maltratat şi arestat protestatarii anticomunişti retraşi din calea gloanţelor forţelor de represiune, din Piaţa Universităţii”, este mesajul de pe placa comemorativă.

La acest eveniment au participat mai mulţi revoluţionari, precum şi directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, Ion Caramitru.

După ceremonia de dezvelire a plăcii şi după slujba de sfinţire a raclei, în Pasajul Universităţii s-au cântat piese celebre şi semnificative pentru Revoluţia din 1989, precum „Vino, Doamne” sau „Imnul golanilor”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici