- Home
- Social
- (30.04.2020, 11:25)
- Angela Carp
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Video O dilemă pentru 8.000 de tineri. Mai mergi sau nu la studii în străinătate, anul acesta?
- Suntem aproape 36.000 de mii de studenţi plecaţi la studii în străinătate, spune UNESCO
- Preferăm Europa, şi prea puţin America – sub 30 de studenţi pleacă anual în SUA
- Studiile îi costă scump pe părinţi – 10.000 lire anual, în Anglia
721 afişări
Închiderea şcolilor şi incertitudinile cu privire la Examenul de Bacalaureat din acest an te lasă şi mai confuz dacă te pregăteşti să pleci la studii în străinătate.
„Am primit informaţii şi update-uri constante referitor la ce se întâmplă cu, coronavirusul. Mai ales la începutul carantinei a fost foarte stresant şi chiar şi acum nu trece o zi în care să nu mă gândesc, oare ce se va întâmpla. Mă speria foarte mult ideea de a sta un an acasă pentru că am simţit cel mai mult acum că statul acasă fără a avea o rutină zilnică, fără a intra în contact cu profesorii, direct, înseamnă o scădere considerabilă în ceea ce priveşte productivitatea. Ar fi păcat să îmi pierd abilităţile pentru care am muncit foarte mult. Tot stresul adăugat şi cauzat de coronavirus s-a adăugat unui stres care exista în condiţii normale”, explică Iulia Manda, studentă admisă la trei facultăţi din Anglia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
UDMR pune presiune pe UE pentru împușcarea urșilor din România. „Este nevoie de o rezoluție urgentă”
-
Comisia Europeană propune prelungirea sistemului de roaming fără taxe suplimentare
-
Ce arată primul studiu privind imunizarea post-vaccin COVID. Ce se întâmplă cu persoanele care nu au trecut prin infecţie şi se vaccinează. Ce recomandă specialiştii autorităţilor
-
Ungaria a dat startul la utilizarea vaccinului chinez Sinopharm. Viktor Orban: „Este o zi importantă. Cei responsabili cu Apărarea vor fi vaccinaţi săptămâna viitoare”
Anual, aproape 8.000 de elevi pleacă la facultăţile din străinătate, pentru care părinţii plătesc zeci de mii de euro, spune reprezentantul EDUCATIVA, un ONG cu activităţi în domeniul educaţiei.
„Familia unui elev trebuie să scoată din buzunar practic, dacă elevul pleacă la studii în toamna aceasta, va trebui să scoată undeva în jur de 10.000 de lire pe an pentru costurile de trai. De cele mai multe ori, destinaţiile din Europa sunt preferate de studenţii români tocmai pentru că oferă facilităţi de finanţare şi de subvenţionare a taxelor de şcolarizare care diminuează semnificativ costurile. În Danemarca, Suedia, Finlanda, ţările nordice, şcolarizarea este gratuită. În Olanda, Italia, Spania şi asa mai departe, şcolarizarea e undeva în jur de 1500 de euro, 2000 de euro pe an însă există posibilităţi de finanţare oferite de Guvernele ţărilor respective”, spune Bogdan Kochesch, Managing Partner Educativa.
Ce şanse mai ai ca proaspăt student să începi facultatea în toamnă?
„Nicio universitate din străinătate în momentul ăsta, din cunoştinţele noastre, nu ia în considerare îngheţarea anului practic. Nimeni nu-şi permite să aibă 2 generaţii în anii următori. Mă aştept ca universităţile să îşi înceapă anul universitar chiar dacă asta înseamnă că îl încep în noiembrie sau decembrie sau îl încep în septembrie cu o variantă online”, adaugă Bogdan Kochesch.
Conform UNESCO, România are un total de 35.500 de studenţi la facultăţile din străinătate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe