Parlamentul a numit noul Colegiu al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

Parlamentul au votat, miercuri, cu 252 de voturi ”pentru”, noii membri ai Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii pentru un mandat de şase ani.

274 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a numit noul Colegiu al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

Parlamentul a numit noul Colegiu al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

”Avem printre candidaţi o persoană care e trimisă în judecată în mometul de faţă pentru infracţiuni contra umanităţii. Ar fi fost de moralitate, cel puţin ca dânsul să fie retras de către PSD care l-a nominalizat sau să se reetragă chiar dânsul. Am luat cuvântul pentru a oferi o ultimă ocazie cel puţin moralităţii în viaţa publică românească şi o ocazie domnului Cazimir Ionescu să se retragă. Suntem siguri că PSD poate găsi persoane care nu sunt trimise în judecată, eventual chiar condamnate. Sigur am văzut că la Congres nu au putut găsi, dar măcar acum poate găsesc persoane care nu sunt trimise în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii”, a afirmat în timpul dezbaterilor deputatul USR Cristian Seidler.

Comisiile juridice reunite au validat, marţi, propunerile de membri pentru Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, fără însă a-i audia pe cei nominalizaţi.

Cei propuşi pentru a fi membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii au fost: Alexandra Toader, propusă de Preşedintele României şi Constantin Buchet propus de primul ministru Viorica Dăncilă.

Grupurile parlamentare ale PSD i-au propus pe Valentin Blănariu, Mihai Adrian Cioflâncă, Boris Cătălin Precul, Benedict Cazemir Ionescu, Nicolae Vuvrea.

USR a propus-o pe Ana Germina Nagâţ, iar UDMR pe Ladislau Antoniu Csendes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici