Video Participare record la Iaşi. O posibilă explicaţie pentru numărul mare de pelerini la hramul Cuvioasei Parascheva

Record de pelerini la Iaşi, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, numărul celor au ajuns până acum la moaşte îl depăşeşte pe cel înregistrat în anii anteriori. Până duminică după-amiaza, peste 77.000 de pelerini au ajuns la raclă.

4795 afișări

Vremea bună şi faptul că pelerinajul Sfintei Parascheva are loc la sfârşit de săptămână au adus la Iaşi zeci de mii de credincioşi din toate colţurile ţării. Deşi este a treia zi de pelerinaj, iar ziua de hram a Ocrotitoarei Moldovei este luni, organizatorii vorbesc deja despre un record de pelerini.

„Din datele pe care le avem, se pare că într-adevăr s-a depăşit ceea ce se întâmpla în alţi ani. Şi vremea bună şi faptul că e sfârşit de săptămână şi faptul că au venit moaştele Sfântului Spiridon aseară, au făcut ca începând de aseară să fie un număr record. Sunt foarte mulţi oameni într-adevăr la rând, înţeleg că unii sunt descurajaţi de asta, alţii dimpotrivă se simt încurajaţi, îşi doresc să stea multe ore la rând, să fie multă osteneală, că şi harul pe care îl primesc după ce fac un efort mai mare, o jertfă mai mare, şi harul acela ei îl simt mai din plin", a declarat, pentru MEDIAFAX, Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Până duminică după amiază, prin curtea Catedralei Mitropolitane, acolo unde sunt aşezate spre închinare moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Spiridon, au trecut aproape 77.000 de credincioşi, iar alţi 43.000 aşteptau la coadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici