Video Patinoar olimpic privat, construit de omul de afaceri Ion Ţiriac în Otopeni. Bogdan Enoiu: "Tarifele vor fi foarte, foarte jos, iar pentru copii gratis". FOTO, VIDEO

La mijlocul lunii octombrie, în oraşul Otopeni din judeţul Ilfov, va fi inaugurat singurul patinoar de dimensiuni olimpice din sud-estul României, o investiţie privată de aproape patru milioane de euro a omului de afaceri Ion Ţiriac.

6951 afișări

"În urmă cu două luni era plantat grâu aici, iar acum este prima construcţie privată susţinută de domnul Ţiriac. Acest patinoar este făcut în primul rând pentru copii, iar aceştia vor veni cu autocarul. Deocamdată este unul, dar vor mai fi patru-cinci (n.r. autocare). Este nevoie de astfel de lucruri pentru că avem nevoie de sănătate şi trebuie să investim în sport. Este un lucru extraordinar pentru copiii şi sportivii care se duceau la mall sau cine ştie pe unde pentru a se antrena", a declarat Ilie Năstase.

Potrivit fostului tenismen acesta este singurul patinoar de dimensiuni olimpice din sud-estul României, pe care se vor putea disputa partide oficiale de hochei, iar copiii care practică patinaj se vor putea antrena gratuit.

Construcţia patinoarului a demarat în urmă cu şase săptămâni, pe unul dintre terenurile deţinute de Ion Ţiriac. Acesta e amplasat pe strada Gării Odăii, vizavi de aeroportul Henry Coandă. Tribunele vor avea aproximativ 500 de locuri, iar patinoarul ar putea avea încorporat şi o sală de gimnastică.

"Tarifele vor fi foarte, foarte jos, iar pentru copii gratis. Doar echipele profesioniste de hochei ar putea să plătească cheltuielile de întreţinere, dar patinoarul nu e făcut pentru profit", a declarat Bogdan Enoiu, preşedinte al turneului de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy şi un apropiat al omului de afaceri Ion Ţiriac.

Patinoarul este însă parte dintr-un amplu complex sportiv pe care Ion Ţiriac plănuieşte să îl amenajeze în oraşul Otopeni. În următorii trei ani, omul de afaceri şi-a propus să construiască numeroase terenuri de tenis, o arenă de mari dimensiuni şi chiar o unitate de învăţământ cu profil sportiv.

"Complexul mai cuprinde o sală polivalentă de 5.000 de locuri, cinci terenuri de tenis acoperite plus 20 descoperite. Încercăm să facem şi o arenă centrală de tenis pentru BRD Năstase Ţiriac Trophy. Apoi va mai fi şi un stadion cu pistă de atletism. Apoi şi o grădiniţă sportivă pentru copii de 5 ani, pe discipline. Este prima grădiniţă cu profil sportiv şi va avea 50 de locuri. Totul va fi gata în doi-trei ani", a mai declarat Bogdan Enoiu.

Promotorii acestui complex sportiv au declarat că, iniţial, au dorit să realizeze patinoarul şi terenurile de tenis în Bucureşti, dar nu au fost sprijiniţi autorităţile locale, iar decizia de a realiza proiectul în Otopeni a fost luată după ce primăria s-a angajat să asigure racordarea la toate utilităţile necesare şi amenajarea infrastructurii rutiere necesare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici