Video Nouă persoane au murit şi una a fost rănită după ce microbuzul în care se aflau a căzut în râul Bistriţa, judeţul Neamţ / ITM: Niciunul dintre muncitori nu era angajat cu acte în regulă / Reacţia IGPR | GALERIE FOTO

Nouă persoane au murit în judeţul Neamţ, după ce microbuzul în care se aflau a căzut în canalul de fugă al râului Bistriţa.

21894 afișări

UPDATE

IGPR: Autoutilitara căzută în râul Bistriţa avea inspecţia tehnică valabilă până în august

Autoutilitara căzută în râul Bistriţa avea inspecţia tehnică valabilă până în august. Potrivit IGPR, în spaţiul destinat transportului de marfă erau transportate atât bagaje, cât şi şapte pasageri, pe bănci din lemn, improvizate.

Potrivit IGPR, microbuzul se deplasa pe DN 15, pe Podul de la Vaduri, de la Alba Iulia spre comuna Săvineşti, judeţul Neamţ. Autoutilitara în care se aflau zece bărbaţi a căzut de pe pod, în canalul de aducţiune.

Din primele cercetări a reieşit că autoutilitara era condusă de un bărbat de 25 de ani, din Săvineşti, şi avea direcţia de mers Bicaz-Piatra Neamţ. În localitatea Vaduri, înainte de podul care traversează canalul râului Bistriţa, a pătruns pe sensul opus, a părăsit partea carosabilă şi a căzut în albia râului.

În urma accidentului autoutilitara s-a scufundat, fiind scoasă de echipajele ISU Neamţ. După scoaterea autoutilitarei din apă, au fost identificate în interior 7 persoane decedate, bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani, din Săvineşti, Podoleni, Făurei, Bârgăoani şi Deleni, judeţul Iaşi, ulterior fiind găsite şi celelate 2 persoane, decedate.

Un singur tânăr dintre cele 10 persoane aflate în autoutilitară a reuşit să se salveze, acesta fiind pasager pe locul dreapta faţă. A fost preluat ulterior de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, unde a fost diagnosticat cu TCC acut şi contuzie toraco-abdominală, rămânând internat la Secţia Chirurgie.

”Din cercetările preliminare a rezultat ca accidentul s-ar fi produs ca urmare a unei defecţiuni la roata stânga spate, aceasta desprinzându-se de autovehicul în momentele premergătoare accidentului. Autoutilitara este proprietatea conducătorului auto şi are inspecţia tehnica periodică valabilă pana la data de 23.08.2018. În urma examinării acesteia s-a constatat ca dintre cele 6 locuri pe scaune, autoutilitara avea montate doar 3 scaune omologate în partea din faţă, iar în spaţiul destinat transportului de marfă, erau transportate, atât bagaje, cât şi 7 pasageri, pe bănci din lemn, improvizate”, arată IGPR.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind desfăşurate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.

Pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere care au ca principală cauză de producere defecţiunile tehnice, structurile teritoriale de poliţie rutieră, au organizat, în primele 2 luni ale anului curent, 524 de acţiuni pentru control tehnic în trafic, la care au participat şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român.
În cadrul acestora, au fost aplicate 7.358 de sancţiuni contravenţionale, pentru defecţiuni tehnice.

ITM: Niciunul dintre muncitorii implicaţi în accidentul din Neamţ nu era angajat cu acte în regulă

Niciunul dintre muncitorii din autoutilitara implicată în accidentul care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în judeţul Neamţ nu era angajat cu acte în regulă la vreo firmă, declară reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii ITM Neamţ afirmă că, potrivit primelor informaţii, victimele accidentului rutier nu erau angajate la vreo firmă din Ardeal.

"Aşteptăm să vedem ce informaţii primim de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ cu privire la proprietarul vehiculului implicat în accident. În ce priveşte victimele, din ce am înţeles, niciuna nu era angajată cu acte în regulă la vreo firmă, dar vom dispune în funcţie de concluziile anchetei efectuate de poliţişti, care sunt încă în desfăşurare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ITM Neamţ, Ioan Popescu.

Potrivit acestuia, deocamdată nu se ştie dacă poate fi vorba despre un potenţial accident de muncă sau pur şi simplu despre un accident rutier.

Pe de altă parte, reprezentanţii Poliţiei nemţene au afirmat că microbuzul aparţinea şoferului în vârstă de 25 de ani, din localitatea Săvineşti, care a murit în urma accidentului.

"În acest moment, cercetările sunt în curs de desfăşurare, nu ştim dacă vreo firmă a contractat transportul de persoane", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Elena Bulgărea.

Bilanţ final: 9 morţi şi un rănit în urma accidentului din judeţul Neamţ

10 persoane se aflau în total în duba care a plonjat, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ, bilanţul final indicând nouă morţi şi un rănit, aflat la spital, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii  IGSU au anunţat, joi, că au fost recuperate şi celelalte două persoane rămase în canalul de apă.

O a zecea persoană, care a ieşit singură din apă, este la spital, conştientă.

Neamţ: Pompierii au recuperat trupul unuia dintre cei doi muncitori căutaţi în râul Bistriţa

Trupul unuia dintre cei doi muncitori căutaţi în râul Bistriţa, după ce un microbuz cu 10 persoane a plonjat în apă, a fost găsit, transmite corespondentul Mediafax.

"Echipajele de pompieri au recuperat una dintre cele două persoane date dispărute. Recuperarea s-a făcut de un echipaj de căutare cu barca, cu ajutorul căngii", a declarat Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Muncitorul a fost declarat mort.

Cauza accidentului din judeţul Neamţ: Explozia unui pneu

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ au declarat, joi, că una dintre cauzele accidentuui ar putea fi explozia unui pneu al microbuzului implicat în tragicul accident care a avut loc în localitatea Viişoara, din comuna Alexandru cel Bun.

"Din primele cercetări efectuate la faţa locului reiese că o explozie a unui pneu sau alte probleme tehnice au dus la producerea accidentului rutier. Vehiculul era condus de către un tânăr în vârstă de 25 de ani, din localitatea nemţeană Săvineşti. Deocamdată nu se cunosc alte detalii, urmează a fi stabilite în urma efectuării necropsiei", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Elena Bulgărea.

Potrivit acesteia, autoutilitara privată transporta muncitori forestieri din zona Ardealului în judeţul Neamţ, lucrătorii revenind acasă de Sărbătorile Pascale.

Ştirea iniţială

Cel puţin şapte persoane au murit în judeţul Neamţ, după ce microbuzul în care se aflau a căzut în canalul de fugă al râului Bistriţa.

"Două victime sunt în continuare căutate. Se continuă căutările cu scafandri şi bărci pneumatice. Acolo, apa are o adâncime de 7 metri. O singură persoană a reuşit să se autoevacueze, pasagerul din dreapta-faţă", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Adrian Rotaru.

Potrivit acestuia, microbuzul nu era destinat transportului de persoane, el dispunând de nişte bănci improvizate. Microbuzul transporta muncitori forestieri din Ardeal către localitatea Săvineşti.

La locul accidentului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o barcă de salvare şi două echipaje medicale SAJ. De asemenea, a fost dislocat un echipaj de scafandri de la ISU Bacău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici