Video Peste 200 de copii au participat la o competiţie de ciclism, organizată pe un câmp din Alba - GALERIE FOTO, VIDEO

Peste 200 de copii, băieţi şi fete, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, au participat sâmbătă la o competiţie de ciclism ce s-a desfăşurat pe mai multe categorii de vârstă, pe un câmp din comuna Ciugud din judeţul Alba, transmite corespondentul MEDIAFAX.

300 afișări

GALERIE FOTO

Câştigătorii celei de-a doua ediţii a competiţiei ”Junior Bike Race”, organizată în comuna Ciugud sunt: Czaszar Andreea şi Filipescu Patric (categoria de vârstă 3-5 ani), Precup Irina şi Bereczki Cristian (6-8 ani), Koma Romi Orsolya şi Hozat Elias (9-11 ani), respectiv Florea Iulia Adina şi Paul Vlad (12-14 ani).

Participanţii la această competiţie, organizată de ”Bicheru Cycling” în parteneriat cu Primăria Ciugud, s-au întrecut pe două trasee.

Cei sub nouă ani au avut de pedalat pe un traseu de 540 de metri, cu o diferenţă de nivel de cinci metri, iar cei mai mari au concurat pe un traseu de peste un kilometru, cu o diferenţă de nivel de 15 metri. La final, toţi au primit medalii.

Vremea a fost una prielnică pentru desfăşurarea unui asemenea concurs, soarele ieşind de câteva ori dintre nori, iar, potrivit participanţilor şi părinţilor acestora, zona a fost ”una minunată”, competiţia ”foarte bine organizată”, iar copiii ”vor mai veni şi la anul”.

Prin această iniţiativă s-a urmărit încurajarea copiilor în a petrece cât mai mult timp în aer liber, pe bicicletă şi, totodată, pentru a le dezvolta abilităţile de pedalat.

Sorin Poparadu, reprezentantul Primăriei Ciugud, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că această competiţie se organizează pentru sănătatea copiilor, pentru ”a-i scoate din faţa calculatorului”, iar cei mai buni au fost premiaţi cu articole de ciclism.

Marele premiu – o bicicletă oferită de ”Bicheru Cycling” – a fost câştigat în urma unei trageri la sorţi la care au participat toţi concurenţii.

Această competiţie a luat naştere, acum un an, după ce mai mulţi membri ai Asociaţiei ”Bicheru Cycling” s-au ”întâlnit la o cafea”, în dorinţa de a face şi un concurs destinat exclusiv copiilor.

Numărul participanţilor la cea de-a doua ediţie a competiţiei ”Junior Bike Race” a fost mai mare decât la prima, cei prezenţi venind din mai multe judeţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici