Video Planul roşu, activat în judeţul Gorj: Staţia de oxigen a Spitalului Târgu Cărbuneşti s-a stricat. Trei pacienţi au decedat

Planul roşu a fost activat vineri dimineaţa în judeţul Gorj, unde staţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, spital Covid, s-a stricat.

313 afișări

UPDATE: Prefectul judeţului Gorj, Marcel Iacobescu, spune că este vorba de o femeie care a fost transferată vineri dimineaţa la Spitalul din Târgu Jiu.

„Este o femeie de 79 de ani, la ora 10.30 a decedat, ea a ajuns la Târgu Jiu la ora 9.00”, a declarat prefectul, pentru MEDIAFAX.

Conform acestuia, femeia avea Covid şi provenea din secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti.

„A fost activat planul roşu de intervenţie în urma unei defecţiuni apărute de staţia de oxigen a Spitalului Târgu Cărbuneşti. Sunt direcţionate la faţa locului toate forţele, încercăm să suplimentăm sursele de oxigen, până vom vedem cât de repede va fi remediată defecţiunea”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii ISU Gorj.

Conform acestora, sunt identificate sursele de oxigen disponibile în celelalte spitale din judeţ şi s-a solicitat sprijinul judeţelor învecinate.

Spitalul din Târgu Cărbuneşti este unitate Covid şi are 15 paturi ATI.

„Două persoane decedate, din ceea ce mi-au spus medicii. Nu ar puttea fi asociate cu accidentul care s-a produs la instalaţia de oxigen pentru că au fost trecute pe butelii de oxigen. Ele erau într-o stare extrem de gravă”, a spus prefectul.

Prefectul judeţului a declarat că aproximativ 100 de bolnavi care erau internaţi la Spitalul din Târgu Cărbuneşti sunt evacuaţi.

„Sunt aproximativ 100 de bolnavi, dintre care 15 pe secţia de ATI, toţi sunt evacuaţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marcel Iacobescu.

Conform acestuia, pacienţii în stare gravă sunt transportaţi către secţia ATI de la Târgu Jiu, iar ceilalţi vor fi duşi la alte spitale din judeţ.

IGSU a anunţat că la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje din Gorj, Mehedinţi, Hunedoara, Dolj şi Vâlcea. Mijloacele dislocate transportă în total 67 butelii de oxigen căte Spitalul din Târgu Cărbuneşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici