Video Primele reacţii după ce şeful de cabinet al ministrului de Interne a spus că „violenţa trebuie combătută cu violenţă”: „Nu este permis să se afişeze public astfel de mesaje”

  • Mai mulţi avocaţi au reacţionat după ce şeful de cabinet al ministrului de Interne a postat un mesaj legat de violenţele de la Hunedoara, Săcele sau Bucureşti
  • Aceştia îţi spun că violenţa autorităţilor va duce la scăderea încrederii în organele statului
  • În acelaşi timp, psihologii spun că una dintre cauzele agresivităţii este izolarea
6291 afișări

Traian Berbeceanu, şef de cabinet al ministrului de Interne, a postat un mesaj pe reţelele de socializare prin care spunea că la violenţă trebuie răspuns cu violenţă. El făcea, astfel, referire la evenimentele din ziua de Paşti de la Bucureşti, Hunedoara sau Săcele. Reacţiile la postarea sa nu au întârziat să apară.

Cosmina Cerva, avocat: Violenţa din partea organelor statului nu face decât să scadă încrederea populaţiei în aceste organe. Nu poţi răspunde unui val de violenţă tot cu violenţă. Într-o situaţie de criză nu este permis să afiseze public astfel de mesaje de îndemn la violenţă. 

Avocaţii spun că violenţa autorităţilor statului nu va duce la reducerea agresivităţii cetăţenilor.

Cosmina Cerva, avocat: Este o perioadă în care organele statului ar trebui să arate deschidere către cetăţeni iar oamenii să aibă încredere atunci când văd un poliţist. Nu să se sperie, să fugă, să se gândească că i se poate întâmpla ce este mai rău.

De cealaltă parte, psihologii spun că izolarea cauzată de epidemia de coronavirus duce la astfel de evenimente neplăcute.

Keren Rosner, psiholog:  Perioada îndelungată de izolare degradează toleranţa noastră. Conflictul interior dintre reguli şi nevoia de libertate ne activează tensiunea psihică. Cei care obisnuiesc să fie indisciplinaţi ignoră ca de obicei regulile şi respectul faţă de lege şi faţă de semeni.

Doar pentru incidentele din cartierul Rahova 5 persoane au fost arestate preventiv. În acelaşi timp, după incidentele de la Hunedoara, 3 scandalagii au fost arestaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici