Video Protest al angajaţilor STB, care acuză conducerea că sume mari de bani nu au ajuns la salariaţi

Circa 20 de angajaţi ai STB protestează, miercuri, în faţa Palatului Parlamentului, aceştia acuzând conducerea că sume importante de bani nu au ajuns la salariaţi.

2065 afișări

Tudor Florian Ivan, avertizor de integritate, liderul sindicatul Transpublic din STB, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că circa 20.000 de lei ar fi trebuit să ajungă la fiecare din cei 11.000 de salariaţi ai STB, însă au ajuns doar câte 200 de lei la doar 2.000 de persoane.

„Protestăm pentru că de curând am găsit într-un dosar un acord încheiat între conducere şi sindicatul aşa-zis reprezentativ, în care se dau nişte sume de bani care nu au mai ajuns la salariaţi în perioada 2013 – 2016, iar într-o altă hotărâre am văzut că acea sumă înseamnă cam 20.000 lei pentru un salariat. Noi avem la STB în momentul acesta undeva la 11.000 de salariaţi care nu şi-au primit aceşti bani şi, prin acel acord încheiat s-au dat câte 200 de lei la doar 2.000 de persoane din 11.000. Restul de 9.000 au rămas cu banii pierduţi şi libere lucrate”, a afirmat Tudor Florian Ivan, avertizor de integritate, liderul sindicatul Transpublic din STB.

Acesta a mai spus că imediat ce toţi angajaţii vor afla despre sumele de bani pierdute, vor protesta în număr mai mare.

„Suntem puţini (miercuri – n.r.) pentru că aceasta este activitatea salariaţilor, se sperie, alţii nu ştiu de banii pe care i-au pierdut. Probabil că vor afla. Deja s-a dus zvonul prin depou, prin autobaze, la cei care au ridicat 200 de lei pentru 20.000 care li s-au luat şi atunci vor afla şi probabil vor protesta”, a mai spus sindicalistul.

Protestul este unul paşnic, angajaţii venind cu vuvuzele şi un banner al sindicatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici