Video PROTEST TĂCUT în faţa Ministerului de Interne faţă de cazul celor două adolescente care ar fi fost răpite şi ucise la Caracal | FOTO, VIDEO

Reprezentanţii a trei organizaţii civice alături de cetăţeni sunt, la ora transmiterii ştirii, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, unde au aprins candele şi au adus flori, în memoria celor două adolescente, care ar fi fost răpite şi ucise în judeţul Olt.

4189 afișări

,,E un eveniment prin care noi ne cerem iertare, că doar atât putem să facem, noi, cetăţenii României, să ne cerem iertare (…) pentru că, din păcate este o tragedie, de care voi aţi aflat, noi am aflat, şi sunt foarte multe în fiecare zi de care nu aflăm. Doar atât, să aprinzi două candele, să aduci 2 trandafiri pentru cineva care a murit degeaba.

Eu reproşez sistemului, statului român, că nu ne simţim în siguranţă. Voi vă simţiţi în siguranţă? Acum câteva zile vorbeam cu soţia, să meargă fiul singur la şcoală, singur la antrenament. Pot să-l mai las acum? Am încredere în autorităţi, dar sistemul nu funcţionează. Cine evaluează, cum evaluează? (…) Vrem doar să ne creştem copiii în România, să fie în siguranţă, iar statul să îşi facă treaba. De asta sunt acolo, de asta au făcut şcoli, de asta sunt specialişti. Asta vrem, doar atât. Şi ne cerem iertare acestor doi copii”, a declarat Marian Rădună, reprezentant al organizaţiei civice Rezistenţa.



Cei prezenţi au aprins candele şi au lăsat flori pe scările Ministerului Afacerilor Interne, în memoria celor două fete răpite şi ucise în Caracal.

,,Am simţit nevoia să fim aici şi să aprindem o lumânare pentru fetiţele astea, pentru că trebuie să transmitem un mesaj foarte clar, apropo de ce se întâmplă în ţara asta, pentru că lucrurile au luat-o razna foarte tare. Oamenii ăştia nu îşi fac treaba şi este inacceptabil ca o clădire goală să fie păzită din toate părţile. Sunt deja zeci de poliţişti şi jandarmi aici, pregătiţi de război, în 10 august a fost la fel, însă acolo unde trebuie să protejeze oamenii din ţara asta nu sunt prezenţi. Nu îşi găsesc timp. Se încurcă de mandate. (...) Trebuie ca odată pentru totdeauna lucrurile să intre în normalitate.

Am două fetiţe mici şi îmi e foarte teamă pentru ele. Mi-e foarte teamă pentru mine, pentru soţia mea. (...) Cred cu tărie că acea fetiţă putea să trăiască acum, la ora asta ea putea să fie în viaţă, dacă poliţiştii îşi făceau treaba”, a mai spus Andi Cârlan, prezent în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis către anchetatori trei zone în care fata s-ar putea afla, STS precizând ulterior, într-un comunicat, că Alexandra a fost localizată în zona indicată de Serviciu în urma a două din cele trei apeluri la 112.

Cu toate acestea, poliţiştii şi anchetatorii au întârziat ore bune să intre în locuinţa principalului suspect, un bărbat de 57 de ani, pe numele său Gheorghe Dincă, din cauză că aşteptau autorizaţia de percheziţie, deşi ar fi putut intra direct, potrivit legii. Pecheziţia locuinţei lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimei din Caracal a început după aproximativ trei ore de la momentul în care s-a obţinut autorizaţia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anchetă.

În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane şi bijuterii în special inele, care i-ar fi aparţinut Alexandrei.

Totodată, anchetatorii încearcă să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună şi care era din judeţul Dolj. Mihaela a plecat de acasă, din localitatea Dioşti, judeţul Dolj, pentru a ajunge la Caracal şi nu s-a mai întors. Tânăra de 19 ani este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Neniţescu, din Craiova. Rudele au dat-o dispărută pe fată, iar poliţiştii o caută de mai bine de mai bine de trei luni.

Taguri:
mai,
olt,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici